Bandy Toppnyheter Vetlanda

VETLANDAEXPLOSION – VBK i stor dramatik


Det blev så tight och tätt som många förutspått när Vetlanda BK gästade Motala.vOch det blev det delad pott, 4-4, sedan VBK kvitterat på övertid.

De båda lagen låg precis intill varandra i serietabellen. Och med tanke på att VBK vann hemmamötet med uddamålet så var många inställda på en ny tät match. Och det blev det.

Den första halvleken slutade 1-1 sedan Axel Ekholm kvitterat för VBK. I början av andra inföll rena målexplosionen. Först gjorde hemmalaget 2-1 innan VBK:s färskaste landslagssmän, Tobias Nyberg och Pontus Vilen, vände på kuttingen. 2-1 blev 2-3.

Hemmalaget lyckades dock igen vända på kuttingen och gjorde både 3-3 och 4-3. 4-3-målet föll då VBK hade två spelare, Philip Lindqvist och Philip Lennartsson utvisade.

VBK tog då timeout och satsade allt framåt. Och bland det sista som hände var ett VBK-frislag som Niklas Gälman tryckte in. En viktig och stark poäng från VBK. Edsbyn är nämligen det enda lag som besegrat Motala på hemmaplan i år.

Sandviken och Broberg har förlorat och Hammarby och Bollnäs har liksom VBK nått oavgjort. Nu spelar VBK redan på fredag och även då borta, då mot Hammarby.

LEIF HEDBERG

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook