Ekonomi Höglandet Jönköping Jönköpings län Småland Toppnyheter Vetlanda Vimmerby

Vetlandakändisar blir superhjältar igen – får 600 miljoner kr

Det Vetlandagrundade konsultbolaget Consid utses nu för femte året i följd till Superföretag, en utmärkelse som delas ut av Veckans Affärer och Bisnode.

Sedan starten 2005 är det 140 procent fler bolag som klarar de tuffa kriterierna, dock utgör dessa fortfarande endast en tiondels promille av Sveriges alla bolag – ännu färre som återkommande blir premierade Superbolag.

Kraven på ett Superföretag baseras på företagets ekonomiska prestationer under de senaste fyra åren, där de ska ha levererat på topp när det gäller tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, finansiering och kapitalstruktur. I år kvalar 641 företag i Sverige in på listan, som tas fram av Veckans Affärer och Bisnode.

– Det är få förunnat att hamna på listan över svenska Superföretag över huvud taget. Att göra det fem år i obruten följd är en ordentlig bedrift och jag är mycket stolt över att vi lyckats med detta. Det är ett solklart styrkebevis för oss, menar Peter Hellgren, vd och grundare av Consid.

Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell i Vetlanda, har nu 480 anställda och beräknas omsätta 600 miljoner kronor 2017. Kontor finns bl a i Jönköping, Storebro, Värnamo, Växjö och Ljungby.

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook