Vetlandamatch urartade – måste avbrytas efter grova våldshot

En juniormatch på Vitalavallen i Vetlanda under onsdagskvällen måste avbrytas mitt i andra halvlek efter att matchen urartat i grova våldshot mot domaren.

Matchen spelades mellan Myresjö/Vetlanda FKs, Bäcksedas IFs kombinerade ungdomslag och IF Haga från Jönköping.
Cirka 50 åskådare fick se IF Haga dra på sig en rad varningar samtidigt som M/V-BIF gjorde mål, första målet för hemmalaget kom redan i första spelminuten. Fyra Haga-spelare hann bli utvisade innan matchen avbröts innan 70 minuter spelats och strax efter att M/V-BIF gjort 3-0.
”Bortalaget blev som helt galna”, säger domaren till Vetlandaposten och berättar att spelarna bildade en hotfull klunga som endast hindrades av egna lagledare samtidigt som minst en av spelarna ska ha sagt ”vi plockar dig efter matchen”.
Domaren och bortalagets ledare tog beslutet att avbryta matchen eftersom det av situationen att döma inte gick att kontrollera spelarna.