Vetlanda

Vetlandapolitiker ställer krav på Migrationsverket

I en gemensam motion går opposition och Vetlandaallians samman och kräver mer samarbete från Migrationsverkets sida för att stödja integrationen av flyktingar i Vetlanda kommun. Partierna vill också införa kontaktfamiljer för s k nysvenskar.

Vetlanda kommun. Foto: Höglandsnytt
Krav på bättre samarbete med Migrationsverket kommer nu från stadshuset i Vetlanda. Foto: Höglandsnytt

Företrädare för socialdemokraterna och centern men också för kristdemokraterna, folkpartiet, miljöpartiet och vänsterpartiet slår i en gemensam motion fast att en lycka integration beror på individens eget ansvar och motivation. Men det beror också på att myndigheter samarbetar på ett bra sätt, menar Vetlandapolitikerna.
Därför vill man nu också ställa högre krav på Migrationsverket i samarbetet med Vetlanda kommun om integrationen.
Kraven på bättre samarbete ska gälla framöver när nya avtal skrivs med Migrationsverket.
Det är ingen hemlighet att det allmänt sett finns kraftfull kritik mot Migrationsverkets verksamhet, inte minst på det sätt som etableringar av flyktingförläggningar genomförs.

Politikerna vill också engagera de ideella rörelserna i kommunen och skapa kontaktfamiljer för nysvenskar.
Tjänstemännen i kommunförvaltningen måste också göra ett bättre jobb med att ta fram språkpraktikplatser, föreslår politikerna i motionen.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

  1. Politikerna i Vetlanda borde ha kunskap nog att förstå hur en myndighets uppdrag styrs och regleras. Att be Migrationsverket bli en integrationsmyndighet är som att be Skatteverket sköta vägunderhållet eftersom det betalas av skattemedel. Verkar det knäppt? Ja, det är lika knäppt som Vetlandapolitikernas krav på Migrationsverket.

    För övrigt: Om politikerna i Vetlanda missat det så kan jag upplysa om att Integrationsverket lades ner av den borgerliga regeringen 2007. Och Migrationsverket ska, enligt regleringsbrevet mm, inte ägna sig åt integrationsåtgärder. Här en liten parantes till borgarpartierna i Vetlanda: Det lustiga är ju att trots att borgarna tydligen ansåg Integrationsverket vara överflödrigt, så finns det minsann en intagrationsminister i regeringen!

  2. Smidigast vore om företrädarna för dessa partier bjöd in var sin flyktigfamilj att bo hos sig. Så skulle de både bli integrerade och lära sig språket och politikerna skulle kunna njuta av den underbara mångkulturen på nära håll.

  3. Kan inte säga annat än att våra amatörpolitiker antingen har en underbar humor eller så är dom lika verklighetsfrämmande som kollegorna i vår kära huvudstad. Nu vill dom att ideella föreningar och vanliga svenska familjet ska ta hand om resultatet av deras misslyckade flyktingpolitik. Nej tack! Ni kan ta hand om detta själv.

  4. Verklighetsfrämmande !!!! Tappar man verkligen helt förståndet och förankring i vardagen som amatörpolitiker ???

  5. Som en enda stor cirkus… Dessutom har ju ordet tvång lagts fram som något positivt också. Man ska tvinga kommunerna att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Undrar när man ska tvinga svenska folket att bli kontaktfamiljer också…

Kommentarer avstängda