Nyheter Vetlanda

”Vetlandapolitiker tänk om!” – gymnasieelever protesterar mot nedskärningar

I ett protestbrev till kommunledningen kräver avgångselever på Njudungsgymnasiet stopp för skolnedskärningarna.

”Vi vill inte se en sista termin där det inte finns tillräckligt med lärare som kan hjälpa oss, där betygen sjunker på grund av för lite resurser och där de lärare som är kvar få jobba så hårt att de blir utarbetade”, skriver eleverna i årskurs 3 på estetiska programmet till Vetlanda kommuns ledande politiker.
Anledningen är de planerade uppsägningarna av lärare på grund av stora ekonomiska underskott.
”Skolan behöver alla resuser den någonsin kan får. Vi tycker ni ska tänka om och förstå hur mycket lärarna betyder för oss elever och för er borde eleverna betyda allt eftersom det är er framtid”, menar esteteleverna och tar upp konkreta exempel på hur undervisningen försämrats när lärare måst ersättas.
”Det borde vara en självklarhet att inte spara in på skolan”, anser eleverna i sitt protestbrev.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Det måste finnas andra saker att spara på än skolan.Våra barn är vår framtid och en bra utbildning nödvändig för vårt lands överlevnad. Gymnasieskolan i Vetlanda har redan dåligt rykte i länet, undermålig undervisning, bristande resurser och många lärarlösa lektioner. Vilket leder till att eleverna komme rut med sämre kunskaper än många övriga gymnasieskolor. Vill man ha ett bra elevunderlag så bör man nog satsa på skolan istället för tvärt om.

Kommentarer avstängda