Vetlanda

Vetlandapolitikerns nya uppdrag: Afrika

Hon avgick som ordförande för centerkvinnorna. Nu är hon i Afrika. Vetlandapolitikern Gunilla Hjelm (c) reste igår söndag.

Gunilla Hjelm. Foto: Håkan Hjelm, pressbild
Gunilla Hjelm. Foto: Håkan Hjelm, pressbild

En delegation från Vetlanda har åkt till Kenya för att diskutera framtida samverkan. Besöket görs genom ICLD, Internationellt Centrum för Lokal Demokrati. Med på resan är kommunstyrelsens ordförande Henrik Tvarnö (S), kommunchefen Magnus Färjhage, oppositionsrådet Dan Ljungström (C) och projektledaren Gunilla Hjelm.
Gruppen blir borta en vecka för att diskutera samverkansfrågor med ledningen i den kenyanska kommunen Kisumu.
”Vi vill gärna förmedla hur vi jobbar eftersom vi är stolta över vår samhällsorganisation men vi har också mycket att lära om till exempel kooperativt företagande. Hela den afrikanska kontinenten är en stor framtidsmarknad och Kenya ligger långt fram i många frågor”, säger Tvarnö i ett uttalande.
Gunilla Hjelms stora intresse ligger i kvinnors situation och egen försörjning. Hon har varit mentor för Kisumus ledande politiker, Malin Atieno Akyini.
”Malin är enda kvinna i Kenya som har en sådan hög politikerpost”, säger Gunilla Hjelm.
I augusti återgäldas besöket när en delegation från Kisumu kommer till Vetlanda.
Kisumu är en hamnstad vid Victoriasjön och fjärde största stad i Kenya med 410 000 invånare i kommunen. Barack Obamas far kommer från en by sex mil från Kisumu.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook