Nyheter

Vetlandas ekonomichef kommunchef

Nu är det klart vem som blir kommunchef i Vetlanda. Fast det är förstås inte beslutat ännu. Kommunens ekonomichef Magnus Färjhage tar steget upp och blir högste tjänsteman.

Det ska spikas på torsdag. Då har kommunstyrelsen ett extra sammanträde. Det har inte utannonserats och det är bara ledamöterna som känner till det.  

 

Sent på måndagseftermiddagen genomfördes överläggningar mellan arbetsgivarsidan/rekryteringsgruppen och facken. De senare hade inga invändningar att göra och därmed är hela frågan i princip avgjord.

 

Det kommer inte heller, enligt vad som preliminärt sagts, att vara offentligt. ”Det är ett personalärende”, menar man.

 

Magnus Färjhage var till slut den ende kvarvarande sökanden av de 24 som fanns med bilden när utgallringen började. När det till slut fanns fem kandidater kvar kom det ena avhoppet efter det andra. Till slut fanns bara Färjhage kvar.

 

Kommunen har anlitat en rekryteringskonsult i det här ärendet. Hennes uppgift var för början att föra fram den kandidat, som hon ansåg mest kvalificerad. När det genom avhoppen bara återstod en hade hon inte mycket mer att göra än att säga bu eller bä.

 

Vad hon sa till rekryteringsgruppen är inte känt.

 

Däremot är det uppenbart att gruppen inte varit enig.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook