Debatt

Vetlandas framtida politik

Vetlanda Framåtanda vill tacka alla som röstade på oss i det kommunala valet till kommunfullmäktige i Vetlanda!

Vetlanda Framåtanda bildades efter massiva påtryckningar från människorna som ville se en förändrad politik i Vetlanda. Vår politik är starkt förankrad hos våra medborgare.

 

Valet blev därför följdriktigt också en jättestor framgång för partiet som erhöll hela 13,26 % av alla röster. Vi blev kommunens tredje största parti och fick 6 mandat fullmäktige.

 

Även personvalet blev en stor framgång för Vetlanda Framåtanda och vår partiledare blev den person i det nya fullmäktige som överlägset vann flest röster.

 

Efter valresultatet förde Vetlanda Framåtanda med väljarnas stora stöd i ryggen in i det sista förhandlingar om att om möjligt få tillhöra den regering som ska styra Vetlanda under kommande 4-årsperiod.

 

Då det blev klart att vi ej skulle finnas med i den regeringskoalition som bildades hamnade vi i opposition. Samma dag som regeringskoalitionen offentliggjordes meddelades det från övriga delar av den borgliga alliansen , Fp och Kd , att man parallellt med regeringsförhandlingarna fört en diskussion om en valteknisk samverkan mellan tre partier Kd, Fp och Mp.

 

Med minsta möjliga dröjsmål tog därför Vetlanda Framåtanda kontakt med Fp.s talesman som i tidningen gjort dessa uttalanden och fick bekräftat att parallella diskussioner förts och vår förfrågan tillbakavisades som ej aktuell. Det har således felaktigt gjorts uttalanden om att vi ej ”inom rimlig tid” skulle ha tagit kontakter med den nu ”konstruerade oppositionen”. Vetlanda Framåtandas förhandlare har i dessa två skilda roller varit ansvarsfulla och seriösa och ej fört något dubbelspel.  

 

Vid den presskonferens som måndagen den 8 november hölls om den nu ”konstruerade oppositionen” med valteknisk samverkan gjorde ett annat parti gällande att man ryktesvägen hört att VF ej ville samverka. Det är ej seriöst att grunda ställningstaganden på sådana rykten. Innan man gör dylika offentliga uttalanden hade det varit mycket mera ärligt att istället söka sanningen och ej föra påståenden och lösa rykten vidare.

 

Avslutningsvis vill Vetlanda Framåtanda meddela att den politik som presenterades i valet och som erhöll folkets stora förtroende ligger fast och den avser vi att även fortsättningsvis driva i en positiv anda.

 

Vetlanda behöver en stark opposition och ett starkt oppositionsråd som även i en brant uppförsbacke är beredd att under ansvar vidtaga erforderliga åtgärder för att ta sig över detta motlut. Vetlanda Framåtanda, som nu blivit det klart största oppositionspartiet, bör med stöd av de demokratiska valen, erhålla posten som oppositionsråd. Vi kommer även i denna roll att driva en ansvarsfull och mera framgångsrik politik för Vetlanda kommuns medborgare!

 

VETLANDA FRAMÅTANDA

Jan Johansson, partiledare,

Lola Frödeberg, vice partiledare

Lars Brihall, förhandlare

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook