Nyheter

Vetlandas infochef vänder åter till Stockholm

Vetlanda kommuns tillförordnade informationschef Inge Gustafsson flyttar tillbaka till Stockholm och sin befattning som informationschef på statskontoret. Han handplockades som inhoppare på tjänsten i Vetlanda av Klas Håkansson, vice ks-ordförande.

Från början var de tänkt att han skulle stanna till slutet av november. Sen förlängde kommunchefen Magnus Färjhage hans vikariat till årsskiftet.

Under sin tid i Vetlanda har Inge Gustafsson dragit upp riktlinjerna för hur kommunens informationsarbete ska bedrivas. I den utredning som politikerna haft att ta ställning till har legat en organisation byggd runt tre tjänster.

Frågan om genomförandet var uppe vid senaste mötet med kommunstyrelsens arbetsutskott, då avgörandet dock sköts på framtiden.

Den springande punkten har något varit vem som skulle bli chef. Frågan har nämligen helt frånhänts HR-avdelningen och personal- och organisationsutskottet, där enskilda ledamöter fått veta att man inte hade med saken att göra.

När nu Inge Gustafsson valt att dra sig tillbaka från Vetlanda står man helt plötsligt utan inormationschef. Inge Gustafsson säger lite försiktigt:

”Jag tror man löser det genom att tillsätta en informationschef internt. Det finns ett par goda namn att välja mellan.”

Huruvida Klas Håkansson nu låter HR-kontoret vara med i arbetet får framtiden utvisa.

”Det här har varit en spännande tid med många nya erfareheter”, konstaterar Inge Gustafsson. ”I en statlig organisation är det längre beslutsvägar, här har man ett mer omedelbart samspel mellan de vanliga människorna, politikerna och tjänstemännen. Det är spännande.”

Och han upplever att han kan ta med sig lärdomar från arbetet i en mindre organisation till statsapparaten.

Kontakterna med Vetlanda kommer han under alla omständigheter inte att bryta – han fortsätter att åka genom kommunen på väg till fritidshus lite längre söderöver.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook