Nyheter

Vetlandas opposition attackerar Gärdet

Den politiska oppositionen tar nu i en skrivelse upp den fråga kögaren på Vetlanda staxshotell aktualiserade vid senaste sammanträde med kommunfulläktige: bedriver kommunen osund konkurrens med skolrestaurangen Gärdet?

Det var den fråga John Bergfeldt under allmänhetens frågestund förde fram fram. Han ville ha klarlagt med vilken rätt kommunen pressade priserna på bland annat dagens lunch med hjälp av skattemedel.

Fem av Vetlandas oppositionspartier har nu i en gemensam skrivelse till kommunen begärt en utredning av verksamhet och prissättning vid Rersaurang Gärdet.

Som exempel på prisskillnader tar man en gräddtårta, som där kostar 100 kronor medan den i den ”riktiga” handeln skulle haft en prislapp med betydligt högre belopp.

Samtidigt konstaterar man att snävt sektorstänkande berövat Landsbro dess enda restaurang, då restaurangskolan flyttades därifrån.

När man nu ändå har Restaurang Gärdet uppe menar man att det hade varit värdefullt omden pågående kostutredningen kunde kompletteras med en undersökning om Gärdet även kunde betjäna även andra skolor och äldreboenden i kommunen.

Skrivelsen är undertecknad av representanterna för Vetlanda Framåtanda, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet, Folkpartiet och Miljöpartiet.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook