Vetlandaspelare skickade Sverige till VM-final

Förre VBK-spelaren och landslagsdebutanten Johan Löfstedt (numer spelande för Sandviken AIK) avgjorde semifinalen mot Kazakhstan i bandy-VM på lördagseftermiddagen svensk tid. Matchen gick till straffar där Johan Löfstedt först i den åttonde straffomgången kunde slå in det avgörande målet. Slutresultat 10-9 till Sverige efter en svår match för Sverige. Nu väntar final mot Ryssland.

Snön vräkte ner över Medeostadion och semifinalen måste spelas i 3 x 30 minuter. Första halvleken slutade 1-1 men i andra gjorde Kazakhstan två mål medan Sverige noll. Med bara 13 minuter kvar av matchen stod det fortfarande 4-2 till Kazakhstan. Först på övertid kunde Sverige kvittera (men Kazakhstan hade också fått ett mål bortdömt). Förläningen slutade mållös och straffar måste avgöra.
”Det var jag som avgjorde men det var en grym laginsats”, säger 25-årige Johan Löfstedt (som ifjol lämnade Vetlanda för SAIK) till Sveriges television.
Imorgon söndag spelar Sverige final mot Ryssland.