Ekonomi Höglandet Jönköping Jönköpings län Småland Tranås Vetlanda

Vetlanda+Tranås – Enorma Höglandssamarbetet ingen trodde var möjligt

Tranåsbaserade och stockholmsbörsnoterade teknikhandelskoncernen OEM International i Tranås lanserar nu sin nya digitala marknadssatsning. Vetlandagrundade konsultföretaget Consid har bistått med att bygga upp en lösning med möjligheten att hantera flertalet av koncernens dotterbolag.

OEM International AB är en av Europas ledande teknikhandelskoncerner bestående av 34 dotterbolag i totalt 14 länder. För att säkra ett växande behov gick OEM under 2016 in i ett projekt med utgångspunkten att hantera flertalet av koncernens dotterbolags webbplatser i en ny gemensam digital plattform.

Consid fick i uppdrag att genomföra en förstudie som resulterade i att Sitecore, en världsledande plattform för digitala kundupplevelser och affärer, valdes som plattform. Detta följdes av ett utvecklingsprojekt inklusive lanseringen av den första av en lång rad sajter på lösningen.

– OEM Automatic AB – vårt första dotterbolag på den nya plattformen – fick en lyckad lansering med mycket trafik och många nya kundförfrågningar. Det är kul, säger Marcus Pålsson, OEMs chef för digital marknadsutveckling, i ett pressmeddelande.

– OEM var tidiga med e-handel och har lång erfarenhet av att knyta ihop digitala initiativ med riktig affärsnytta. Med den nya plattformen för digital kommunikation läggs ribban högt och OEM kan nu vidareutveckla sitt erbjudande. Ett av målen var att förenkla vardagen för OEMs slutkunder, men även tillgodose dotterbolagens behov genom en skalbar gemensam digital plattform, säger Consids affärsområdeschef Patrik Zenno.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook