Nyheter

VF vill överlägga om mer närproducerad mat

”Det är inte bra att vi i Sverige köper t ex dixoinförgiftat kött från Tyskland bara för att det är billigt, kött som sen serveras barn i förskolor och skolor och äldre på deras boenden. Vi bör kjöpa mer lokalproducerad mat”, säger Lars Brihall (VF)

Han står bakom en inbjudan till lokala politiker och inköpsorganisationen i Vetlanda kommun att diskutera möjligheten att kunna servera mat, baserad på lokalproducerade råvaror, till de kommunala anläggningarna.

Det finns exempel på kommuner där man lyckats. Laholms kommun är ett sådant exempel. Eva Ahlgren, inköpsansvarig där, kommer att berätta om sina erfarenheter vid en träff som Lars Brihall bjudit in till i början av maj. Där medverkar också länsförbundets ordförande i LRF, Mikael Bäckström, liksom även Vetlanda kommuns inköpsansvarige Leif Henriksson.

Samtliga övriga partier i Vetlanda – förutom Vetlanda Framåtanda – har också inbjudits.

”Jag hoppas en sådan här träff ska kunna väcka intresset för att servera lokalproducerad mat i större utsträckning. Det vore nyttigt inte bara för hälsan utan också för sysselsättningen på landsbygden”, konstaterar Lars Brihall.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook