Ekonomi Vetlanda

”Vi beklagar” – Myresjöhus sista strid

Nu avgörs det segdragna rättsfallet mellan Myresjöhus och ett antal Skånefamiljer avgörs nu i Högsta Domstolen.

Rättegången inleddes igår tisdag och HD ska avgöra om Myresjöhus gjorde rätt eller fel när de använde metoden enstegstätade putsade fasader.
Idag onsdag fortsätter förhandlingarna.
Husen i Svedala byggdes mellan 1993 och 2003. Husen fick senare fukt- och mögelskador.
Eksjö tingsrätt dömde Myresjöhus att betala kostnader för reparationer men Göta hovrätt gick på husföretagets linje och friade helt eftersom man menade att byggtekniken var godkänd vid tidpunkterna när husen byggdes.
Domen från HD senare i vinter väntas bli vägledande eftersom de flesta ledande bolag i branschen använt sig av byggtekniken som godkändes av Boverket på 1990-talet men dömdes ut 2009.

”Vi på Myresjöhus tycker det är synd att inte samtliga drabbade fastighetsägarna valt att använda sig av den byggfelsförsäkring de har rätt till och vi beklagar att ett antal personer hamnat i kläm på grund av viss otydlighet i lagstiftningen. HDs dom kommer förhoppningsvis att skapa en bättre tydlighet kring vad som gäller för oss på Myresjöhus och alla andra leverantörer men självklart också för konsumenten”, säger Joakim Henriksson, vd på Myresjöhus i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook