Debatt

”Vi håller på att återta vår plats som en kraft att räkna med”

”Obefogad kritik mot Wallström”, skriver Kari Parman, ordförande för Socialdemokraterna i Gnosjö kommun, i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

En eloge åt den Socialdemokratiska utrikesministern Margot Wallström som vågar stå upp för sin ideologiska övertygelse. När hon helt i linje med arbetarrörelsens värderingar framför kritik mot den Israeliska apartheidstatens folkrättsvidriga brott mot de mänskliga rättigheterna. Brott som utomrättsliga avrättningar, byggandet av muren och en ockupation utan slut i strid med FN:s resolutioner. Eller när hon fördömer det wahhabitiska förtrycket av kvinnor i Saudiarabien. Eller, som nu senast, när hon kritiserar den ökande sexuella exploateringen av barn som sker i strid med internationella konventioner och FN:s barnkonvention i Turkiet.

Men istället för att stödja landets utrikesminister, när hon riktar uppmärksamheten mot orättvisorna och den ökande exploateringen av de svaga i världen, riktas det en obefogad kritik mot utrikesministern. Trotts att även EU-kommissionen anser kritiken befogad väljer de konservativa och nyliberala krafterna i allians med Sverigedemokraterna, påhejade av den fundamentalistiska kristna högern, i Sverige att rikta en kritik som helt saknar rim och reson mot Margot Wallström. Tack vare den Socialdemokratiska politiken med Margot Wallström i spetsen har Sveriges anseende i världen ökat. Med god marginal röstades Sverige in i FN:s säkerhetsråd och vi håller på att återta vår plats som en kraft att räkna med på den internationella politiska arenan.

Kari Parman
Ordförande
Socialdemokraterna
Gnosjö

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook