Ekonomi Småland

”Vi kan aldrig acceptera ett sådant här beteende, tack och hej, Nordea!”

Socialdemokraterna i Växjö säger tack och hej till Nordea, meddelar nu lokala partiledningen i ett opinionsinlägg

Under onsdagen den 6 september meddelade banken Nordea att de flyttar sitt huvudkontor från Sverige till Finland. En av anledningarna är den resolutionsavgift som banken betalar in till staten i händelse av en bankkris. En avgift som är till för att skattebetalarna ska slippa rädda bland annat Nordea en tredje gång.

Vid två tillfällen har banken Nordea räddats av svenska skattebetalare, en gång på 90-talet och den andra gången så sent som 2008. Trots att de 2016 gjorde över 40 miljarder i vinst så vägrar de ta sitt samhällsansvar. Det kan vi inte acceptera.
Nu börjar arbetet med att byta bank för S i Växjö kommun.

Vi kan aldrig acceptera ett sådant här beteende. Vi har varit trogna kunder till Nordea under många år, men nu påbörjar vi arbetet med att byta bank. Vi har inga jättesummor men tillräckligt för att vi ska vara attraktiva kunder för en annan bank som tar sitt samhällsansvar.
Vi hoppas nu att fler organisationer gör som oss och använder sig av sin konsumentmakt och flyttar tillgångar från Nordea till en annan bank, avslutar Gunnar Storbjörk.

Gunnar Storbjörk, Socialdemokraterna i Växjös ordförande
Tomas Thornell, kassör för Socialdemokraterna i Växjö

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook