Vi kräver medborgarinflytandet (demokratin) tillbaka

”Migrationsverket krävde den 8e september ytterligare åtta miljarder för sin del av invandringskostnaderna. Vi kan inte acceptera att regering och riksdag driver en invandringspolitik som helt utestänger medborgarna från att påverka den.”
Invandringen kräver nu såväl stora kostnader som ökande samhällsproblem att de svenska medborgarna måste få ett inflytande på denna. Vi kräver med andra ord att den omyndigförklaring regering och riksdag egenmäktigt påtvingat folket omgående upphävs.
Vi medborgare ska inte längre låta oss tystas i denna för samhället så viktiga fråga genom att politiker, medier etc söker skrämma oss med att vi är rasister och invandrarfientliga.
Vi som efterlyser en tredje åsikt i invandringsfrågan vill inte heller liera oss med rasister och hatmänniskorna. Vi är varken mot invandring eller hatiska till invandrare. Vi kräver istället den mogna människans oräddhet att ta tag i problemen (och sådana finns förvisso) vilka de än må vara och vad folket än kan ha för mening när problemen redovisats.
Tas fram i ljuset
Vi vill att invandringsproblematiken med allt vad till den hör som ekonomi, sociala problem etc etc tas fram i ljuset och redovisas på ett just sätt för medborgarna.
Vi anser att invandringen skall behandlas ur strikt demokratisk synpunkt. Demokrati i ordets rätta mening kräver att medborgarna skall få kännedom, information och kunskap i alla viktiga samhällsfrågor för att i val eller i folkomröstning kunna lägga sin röst på det parti som står närmast den samhällsutveckling resp medborgare har som samhällsideal.
Vi kan inte acceptera att regering och riksdag driver en invandringspolitik som helt utestänger medborgarna från att påverka den. En fråga som i så stor utsträckning belastar samhällsekonomin såväl som den ingriper i den mänskliga samlevnaden, måste underställas folket helst i folkomröstning men om inte detta sker i val. Att som nu ha en alltmer accelererande invandring utan att höra folket tyder på ett förakt för folkviljan som inte står diktaturen efter.
Försämring inom skola-vård-omsorg
Försämringen inom skola, vård och omsorg liksom bristande investeringar för att komma till rätta med arbetslöshet och utanförskap kan ju bara öka med en så oplanerad och illa skött invandring. I en demokrati måste medborgarna få avgöra var satsningen skall ske.
Den slutsats vi medborgare måste dra av mörkningen och rädlslan att underställa invandringspolitiken folket blir, att under ytan döljer sig sådana problem att regering och riksdag inte vågar redovisa dem. Då har man också röjt sin inställning till demokrati – nämligen att vi (politikerna) tillämpar sådan när det går vår väg, men inte om folket har en annan åsikt.
Så gör man i diktaturer.

Olle Ljungbeck

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Vi kräver medborgarinflytandet (demokratin) tillbaka”

  1. Profilbild för Svenne
    Svenne

    Bra skrivet. Kan inte annat än att hålla med. Det smusslas och undanhålls allt för mycket som rör invandringen. Och kan nog utan att ljuga säga att de flesta man talar med tycker de börjar gå för långt. När man instället orsakar stora samhällsproblem i sitt egna land genom massinvandring vem igentligen hjälper man då ?

    En folkomröstning i frågan kunde va på sin plats. Helst igår.
    De jag ser av massinvandringen nu är folk som kommer hit inte får ta del av vår kultur, inte lär sig vårt språk, lagar, inte sätts i arbete etc. Finns bättre sätt att hjälpa människor på.

  2. Profilbild för Kräftslaktarn
    Kräftslaktarn

    Insikten om invandringens

  3. Profilbild för Kräftslaktarn
    Kräftslaktarn

    Tecken på att insikten om massinvandringens konsekvenser börjar infinna sig hos politiker och media. Allt från Reinfeldt’s krav på svensk industri att satsa låglönejobb och Expressens ledarsida som erkände att framtidens val, var mellan att skärpa invandringspolitiken eller låta Sverige bli ett låglöneland.
    Även regeringens panikartade beslut att låta staten ta över försörjningsansvaret för somalierna från kommunerna, tyder även på att invandringspolitiken börjar bli ett politiskt problem.
    Men all prestige som huvudelen av politikerna och journalisterna lagt i frågan, kommer medföra att steget att börja erkänna problemen, till att ta reella beslut kommer bli oerhört stort.