Aneby Debatt Ekonomi

”Vi stannar i Sverige” – konkurrenterna förvånade över Hags Polenflytt


”Många är förvånade när ett historiskt lönsamt bolag omlokaliserar för att spara något på tillverkningskostnader”, skriver Gustav Redin, styrelseordförande för lekplatstillverkaren Nordic Parks AB, i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt på tal om Hags i Anebys planer på att flytta tillverkningen till Polen.

Vi har givetvis tagit del av nyheterna att vår branschkollega HAGS väljer att flytta verksamheten till lågkostnadsland.

I en tid när de flesta av oss värderar miljö och närproducerat, är det förstås många som är förvånade när ett historiskt lönsamt bolag omlokaliserar för att spara något på tillverkningskostnader.

Nordic Parks är den svenska och miljömärkta tillverkaren av lekplatser. Vi glädjs åt att hela branschen för lekplats- och parkutrustning växer. En ökad kvalitets- och miljömedvetenhet betyder stora möjligheter för de företag som tänker nytt och satsar i Sverige.

Sverige har en lång och stolt tradition av egen tillverkningsindustri. Vårt land är på många områden ledande inom både miljö och kvalitetsarbete. På Nordic Parks bygger vi vidare på den traditionen, och tänker fortsätta vara familjägda och tillverka i Sverige.

Gustaf Redin
Grundare & Styrelseordförande
Nordic Parks AB

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook