"Vi tycker det är bra" – Nässjö kommun om att de är bland de sämsta i Sverige | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Nässjö

”Vi tycker det är bra” – Nässjö kommun om att de är bland de sämsta i Sverige

Nyligen presenterades rapporten ”Öppna jämförelser för grundskolan 2017”. Ifjol gjorde Nässjö en förbättring från nedre botten till övre botten bland Sveriges kommuner och i år behåller kommunen ungefär samma placering.

Nässjö kommuns sammanvägda rankingplacering är nu 187 bland Sveriges 290 kommuner. Inte så högt upp men det är inte heller så lätt för Nässjö kommun.

– Vi tycker det är ett bra resultat, med tanke på att vi under året välkomnat många nya elever med annan språkbakgrund till Nässjös skolor. När vi jämför oss med övriga kommuner i länet under åren 2014 – 2017 ser vi en stabil positiv förbättringsresa, säger Gun- Ann Öholm Jansson, barn och utbildningschef i ett pressmeddelande.

Nationellt visar årets betygsstatistik på en generell resultatnedgång jämfört med förra året, då förbättrades slutbetygen förutom för de allra senast anlända eleverna. Samtidigt har svenska elevers resultat i internationella undersökningar stärkts vid de senaste mätningarna.

I Öppna jämförelser beskrivs skolans resultat utifrån nyckeltal om betyg i årskurs 6 och 9, nationella prov i årskurs 3 och resurserna utifrån nyckeltal om kostnader och personal. Rapporten presenterar resultat för ett urval av nyckeltalen, där statistiken huvudsakligen bygger på uppgifter för läsåret 2016/17.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook