Debatt Opinion

”Vi vill inte att invandrarkvinnor ska vara underordnade män och religiösa fundamentalister”

”Med sin ordrika och till intet förpliktigande artikel i Newsmill försöker riksdagsledamot Carina Hägg (s) få oss tro att hon och socialdemokratin bryr sig om invandrarkvinnor”, skriver Olle Ljungbeck i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”6″]

Till riksdagsledamoten (s) Carina Hägg m fl som inte verkar för invandrarkvinnors rättigheter och skydd.

I Newsmill ondgör sig Carina Hägg över att feminister med Gudrun Schyman i spetsen sviker invandrarkvinnor. Ja men det är väl inget nytt. Det har vi visst länge. Det gäller ju i stort sett den samlade vänstern (men givetvis också flertalet i alliansen). Med sin ordrika och till intet förpliktigande artikel i Newsmill försöker Carina Hägg få oss att tro att hon och den samlade socialdemokratin bryr sig om invandrarkvinnor!

Vad de däremot gör är att lyssna till och stryka de mest extrema islamisterna medhårs. Detta ser vi dagligen och inte minst i uppdrag granskning där ingen kunde undgå att se att imamerna inte på något vis tänkte släppa makten över kvinnorna. Hur kan ni såväl som moderaterna ha kontaktmän som de båda vi såg i Göteborg och Stockholm. Tror Du verkligen att någon av dem verkligen stod på invandrarkvinnornbas/flickornas sida? Nej ni offrar dessa mot ”vinstlotten” att istället få så mycket ”valboskap” som möjligt. Mer än så är inte dina ord värda.

Om nu Carina Hägg verkligen vill göra något för invandrarkvinnor/flickor kan hon ju börja diskussionen med sin riksdagskollega, islamisten och före detta rektorn för den islamiska friskolan, Römosseskolan i Göteborg, Abdirisak Waberi, (m). Under hans tid som rektor kränktes och mobbades flickorna på det mest avskyvärda sätt. Hur kan Du tolerera detta?

I dagarna har en domstolsprocess ägt rum mot ett antal mobbare och pennalister vid friskolan, Sigtunaskolan. Åklagaren kräver minst ett års fängelse för de värsta pennalisterna.

Hur kan en man som Abdisiriak Waberi helt undgå straff trots att Skolinspektionen tydligt gång på gång under hans rektorsperiod i protokoll redovisat grova kränkningar mot eleverna? Framförallt flickor.

Hur skall vi medborgare kunna respektera riksdag och regering när man kan göra sådana personer till riksdagsledamöter utan att något parti eller riksdagsledamot reagerar?

Så länge Du Carina Hägg och ditt parti inte på allvar genom praktisk handling agerar för våra invandrarflickor är det Du skriver bara tomt prat. Starta redan i morgon med att skriva en motion om avveckling av de religiösa friskolorna. Lyckas Du få igenom den har Du därmed ”frälst” många flickor från en olycklig framtid. Sedan kan Du fortsätta kampen med att kräva deras mänskliga rättigheter så de får samma förutsättningar som svenska kvinnor/flickor. Du vet väl att tiotusentals fortfarande riskerar att bli bortgifta mot sin vilja, trots att de kommit till frihetens stamort på jorden.

Vi medborgare vill inte att invandrarkvinnor/flickor skall vara underordnade män/pojkar/imamer och religiösa fundamentalister. Jag kräver att Du m fl verkar för att våra invandrarkvinnor/flickor vågar möta en man utan att slå ner blicken och ”tävla” med männen om vilken uppgift som helst i samhället.

Olle Ljungbeck, Gävle

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

Kommentarer avstängda