Kultur

Via Vetlandas Apotekspark till New York

Det var riktig trängsel när tre hedinare hade vernissage i Konstföreningens hus i Vetlanda under lördagen: mamma Mona, pappa Pekka och sonen Adam som alla tagit sina verk från hemorten Öland till Apoteksparken i Vetlanda.

De tre familjemedlemmarna arbetar med olika tekniker. Mona arbetar med textilkonst – vävstolen är hennes verktyg. Pekka skildrar den verklighet han upplever med akrylfärger.

Makarna Hedin bor i Mörbylånga, dit de flyttade för några år sedan från Bergslagen. De kunde konstatera att det öländska Alvarets ljus hade mer att bjuda deras konstnärssjälar än Bergslagens skogar, berg och sjöar.

Då hade sonen Adam redan hittat till Öland och Kastlösa – det var naturligtvis också en bidragande orsak till flyttlasset gick söderöver.

Hedin d y har fångats av fågelformerna. Hans fågelmålningar var tidigare realistiska, numera handlar det för hans del mer att fånga fågelns form.

I konstföreningens hus visar han upp en del målningar men också skulpturer, där han på ett intresant sätt kombinerar olika material, t ex glas och järn. Färgsättningen är fri.

För Adam Hedin ligger en utställning i New York just nu inom rächåll, ett nytt steg i utvecklingen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook