Viktig seger för Vetlanda BK – Blomberg ut på bår

Vetlanda BK tog en mycket viktigt seger i bortamatchen mot Kalix. En match där födelsedagsbarnet Pontus Wilen avlutade målskyttet med att göra 2-6.

Det blev ingen välspelad match där en hoppig och ojämn is var en orsak.
VBK tog ledningen med 0-2 tidigt genom Johan Löfstedt (hörna) och Joakim Andersson men Kalix kunde gå ikapp till 2-2.
Johan Löfstedt gjorde 2-3 och precis före halvtidsvilan satte Patrik Johansson psykologiskt 2-4.
Tio minuter in i andra halvlek noterades Joakim Andersson för sitt andra mål för dagen och 2-5.
Med kvarten kvar att spela ådrog sig Pontus Blomberg en tiominutersutvisning på mittplan och i samband med den blev han också skadad och fördes på bår ut från isen. Man befarar en knäskada på mittfältsspelare.
Därefter hände egentligen inte så mycket förrän då Vilen fick fira sin 20-årsdag med att göra 2-6.
I VBK saknades vänsterhalven Tobias Nyberg. Där spelade nu Daniel Johansson.
En mycket viktig seger för VBK när det gäller att hålla undan på sin slutspelsplats.
I och med segern passerade man både Bollnäs och Edsbyn men har en match mer spelade än hälsingelagen.
På lördag väntar en ny lika viktig match då VBK tar emot Kungälv i Sapa Arena.