Viktig seger för Vetlanda BK – nära slutspel

Jodå, Vetlanda BK tog en programenlig seger mot jumbon Gripen. Det blev seger med 7-4 i bortahall sedan man avgjort i slutminuterna.

Segern kan bli mycket viktig i jakten på en slutspelsplats då främste konkurrenten i nuläget, Broberg, fick storstryk mot Västerås.

Nu har VBK åtta poäng ner till niondeplatsen med bara sex matcher kvar att spela.

VBK gick fram till 3-0 mot Gripen efter mål av Joakim Andersson, Patrik Johansson och Andreas Lysell. Gripens store målskytt, Tony Eklind, reducerade dock till 3-1 innan halvtidsvilan.

I andra halvlek gjorde Joakim Andersson sitt andra mål men tiotalet minuter därefter föll ytterligare en reducering för Gripen.

När Andersson gjorde hattrick i 67:e minuten såg allt klart ut, men två mål inom loppet av bara några minuter betydde 5-4 med bara fem ordinarie minuter kvar att spela.

Då dök han upp igen Joakim Andersson framspelad av Andreas Lysell och gjorde 6-4. Lysell avslutade sedan målgörande genom att göra 7-4 på en retur efter skott av Johan Löfstedt.

På lördag kan VBK mer eller mindre säkra slutspelsplatsen då man möter Tillberga. Det blir i en något annorlunda match då matchen ska spelas i just Västeråsstadsdelen Tillberga och dessutom på naturis. Alltså inte i ABB-arena.

Skulle VBK vinna där och Broberg förlora kvällen innan mot Sirius borta är man mer eller mindre klart för slutspel.