Viktig VBK-vinst borta mot Vänersborg

Vetlanda BK tog på gtorsdagseftermiddagen mycket viktig seger då man besegrade IFK Vänersborg i dess hemmahall. VBK vann med 6-4 (4-1) och gör därmed ett ordentligt ryck från bottenlagen i tabellen.

Det blev ett VBK utan speluppläggaren Fredrik Rinaldo som inte kom till spel.

Rinaldo klev febersjuk av den senaste matchen mot Hammarby och var tydligen inte fullt frisk. Det gör inte prestationen mindre bra för VBK, för samtidigt hade Vänerborg fått tillbaka spelare som varit borta tidigare.

VBK gick snabbt fram till 2-0 efter mål av Johan Löfstedt och Björn Einarsson.

Därefter satte forne VBK-spelaren, tillika spelande tränaren i Vänersborg, Marcus Bergwall, ett straffslag.

Men två sena mål i första halvlek, 3-1 Patrik ”PG”  Gustafsson på hörna och 4-1 genom Björn Einarsson, gjorde att VBK gick till pausvila med en tremålsledning.

Denna drygades direkt ut till 5-1 då ”PG” gjorde sitt andra mål för dagen två minuter in i matchens senare hälft.

Därefter gick VBK ner sig i matchen och hemmalaget kunde reducera tre gånger om via två mål på fasta situationer och ett spelmål. Med 20 minuter kvar att spel stod det 5-4 till VBK.

På tilläggstid lyckades dock Johan Löfstedt kontra och sätta matchavgörande 6-4 inför jublande VBK-fans som var många i Lilla Paris.

Nästa match spelar VBK på söndag mot Sirius och den kommer att spelas på Venhagsvallen i Målilla.

.

VBK gör detta för att bredda elitbandyn i Småland, men behöver samtidigt inte ha dåligt samvete eller be hemmafansen om ursäkt.

De kanske 500 åskådare som kommit om matchen spelats på Tjustkulle kommer säkert att åka de 4,5 milen österut och publiksiffran blir därmed säkert närmare 1000.

VBK ligger nu på sjunde plats i serien och har sex poäng mer än tiondeplacerade Sirius.

Men notera då att Uppsalalaget har två matcher färre spelade.

Noterbart från övriga matcher är att Hammarby på nytt vände ett 0-3-underläge till seger, nu med 8-4 mot Haparanda. Senast gjorde man det mot just VBK.

Bollnäs vann hälsingederbyt i bandykyrkan i Edsbyn medan Västeråsderbyt Västerås SK-Tillberga slutade 7-6 till VSK inför drygt 3000 åskådare.

Villa/Lidköping hade också fullt sjå att besegra IFK Kungälv med ett måls marginal trots hemmahall.