Viktiga Boropoäng i hemmamötet mot Alvesta

Boro VHC tog hem tre mycket välbehövliga poäng i hemmamötet med Alvesta SK. Efter underläge i första perioden tog spelarna sig samman och kunde vände utvecklingen till seger med 3-1 (0-1, 1-0, 2-0).

Första perioden var ganska jämn men Boromålvakten Nestor Lögdahl såg till att Boro var kvar i matchen. Men efter drygt 16 minuter kunde inte han stå emot längre och Alvesta kunde gå till periodvila med en 0-1-ledning.

Andra perioden var den första lik, möjligen med den skillnaden att målchanserna var färre åt båda hållen. Nestor Lögdahl fortsatte att visa klass när alvestaspelarna tilläts komma till skott. Efter knappa 15 minuter kom Thomas Josefsson fri med Alvestas målvakt och han gjorde inget misstag. 1-1 stod sig perioden ut.

Tredje perioden inleddes med hygglig Boro-press och det tog inte mer än ett par minuter förrän Thomas Josefsson ordnade till 2-1.

Nu hade Borospelarna börjat komma igång och det blev riktigt roligt att titta på ishockey.  Alvesta målvakt sattes på flera prov  men han avvärjde skickligt. Det höll dock inte längre än till 13e minuten, då Alexander Jepsen tog hand om returen målvakten måste lämna och slutresultatet 3-1 kunde fastställas.

Sen hjälpte det inte att Alvesta plockade ut målvakten under sista minuten.