Vilket bandydrama! – Vetlanda BK klara för SM-final

Vetlanda BKs J20-lag spelade andra och avgörande semifinal i SM-slutspelet hemma mot Sandvikens AIK idag torsdag.

Inför hemmamatchen idag låg VBK under med 2-5 efter förlust i Sandviken i första semifinalen. Då skickade VBK fram Martin Lindqvist och Filip Bringe för att ösa in mål. Och det gjorde de.
Problemet var att SAIK också öste in mål.
ställningen 5-3 efter första halvlek innebar fortsatt överläge för SAIK som i början av andra halvlek vände på matchen och hade ledningen med 7-8 med drygt 20 minuter kvar att spela. Det var då som Bringe och Lindqvist klev fram och visade varför Vetlanda BK troligtvis är Sveriges bästa juniorlag i bandy.
På sju minuter hade Bringe och Lindqvist gjort fem mål och återigen vänt matchen. I slutminuterna blev det ytterligare tre minuter.
15-8 i matchen, 17-13 totalt och SM-final för Vetlanda BK.