Vill anmäla regeringen – undanhåller miljoner från Eksjö och Sävsjö | Höglandsnytt
Ekonomi Eksjö Nyheter Sävsjö

Vill anmäla regeringen – undanhåller miljoner från Eksjö och Sävsjö

Kampen för ett rättvist utjämningssystem når nu nya nivåer när en riksdagsledamot funderar på att anmäla regeringen till konstitutionsutskottet (KU).

Politikerna i Eksjö och Sävsjö kommuner tillhör de som krävt ett nytt rättvisare utjämningssystem. En reformerad kommunal utjämning skulle till stor del lösa de ekonomiska svårigheter som inte minst Eksjö kommun hamnat i. Det handlar om tiotals miljoner kronor.

Skulden har lagts på regeringen och främst moderaterna i finansdepartementet för att den planerade propositionen inte kommer trots att en utredning kommit fram till att en förändring av systemet är nödvändig. Misstankarna är att orsaken kan vara att dagens system gynnar välmående förortskommuner kring Stockholm.
”Så här får inte en regering agera. Det här är ju rent trots mot riksdagen”, säger riksdagsledamoten och Malmöpolitikern Leif Jakobsson (s) till SR EKot och han funderar nu på att KU-anmäla regeringn.
Leif Jakobsson får i sitt reformkrav medhåll på Höglandet.
”Vill se handling nu”, säger riksdagsledamot och Anebypolitikern Irene Oskarsson (kd) på Twitter om en reform av utjämningssystemet.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. ett lämpligt tillfälle för centern och KD lämna alliansen -moderaternas syn på skatteutjämningen är en sådan fråga

  2. En viktig fråga som regeringen bör agera i vilket jag twittrat om . Dock se jag inte överhuvudtaget diskuterat KUanmälan . Har inte sett detta förrän i inlägget ovan , där alltså min Twitter kommentar lagts samman med uttalandet

Kommentarer avstängda