Ekonomi Eksjö Nyheter

Vill att Eksjö kommun säljer Olsbergs arena – rädda ekonomin

Lärarnas Riksförbund vill utreda om kommunen ska sälja Olsbergs Arena för att rädda budgeten.

Eksjö kommun har, som Höglandsnytt tidigare rapporterat, beslutat att höja skatten för att få in pengar till kommunkassan. I tillägg sker nedskärningar.
Lärarnas Riksförbunds lokala avdelning tycker inte om vissa nedskärningar och föreslår en utredning möjligheterna att sälja Olsbergs Arena.
Utredningen skulle omfatta hur skötsel och underhåll ser ut (kostar) och vad som skulle kunna säljas i arenan och vad kommunen skulle kunna tjäna på det.
Förslaget har inte väckt gehör hos kommunledningen.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

 1. Hej Anna
  Vem är det egentligen som är korkad? När man gick i skolan fick man lära sig att debattera, argumentera och föra en seriös diskussion. Sov du på de lektionerna?
  Ditt inlägg innehåller ingen som helst substans och tar absolut inte debatten vidare.
  Inlägget är ju lika smart som att jag skulle skriva att jag inte gillar fisk.
  Ingen relevans alls med andra ord.
  Förklara VARFÖR förslaget är korkat! Personligen bryr jag mig inte om Olsbergs Arena är i kommunal ägo eller inte. Men jag tycker bygget är ett skrytbygge som inte fyller någon funktion, samtidigt som skolorna i Eksjö kommun går på knäna rent ekonomiskt.

 2. Ja se lärare som inte har gått ur skolan och mött verkligheten de ska inte uttala sig men ändå har de en poäng i att Olsbergs arena bör säljas till ett komeriellt företag. Kanske Waxegård kan ta över men de vill väll få Olsbergs arena gratis och kommunala garantier.

 3. Till Panna.
  Om du syftar på mig eller lärare generellt vet jag inte, men jag kan säja dig att personligen har jag arbetat i flera år inom metallindustrin innan jag omskolade mig. 3 – skift, buller, svetsrök och allt som hör till var min vardag i över 15 år. Att kalla en hel yrkesgrupp verklighetsfrånvända är lite väl magstarkt.
  Om en försäljning av arenan genererar pengar till kommunen så de inte behöver höja skatten eller försämra inom skola, vård och omsorg är det väl bra? Vem som hanterar arenan är väl av underordnad betydelse? Den finns ju där och kan användas av allmänheten. Det är ju knappast så att nån köper den och bygger lägenheter i den?
  Sen har varken Anna eller Panna gett svar på varför de inte tycker att arenan ska säljas? Det hör till att man resonerar och argumenterar sin egen åsikt när man kommenterar saker och ting i olika fora.

Kommentarer avstängda