Nässjö Nyheter

Vill att regeringen utreder Forserum

Ett nätverk med företrädare för svenska muslimer vänder sig nu till FN med en rapport om hur muslimers rättigheter kränks i Sverige.

Fackeltåg Forserum. Foto: Höglandsnytt

Nätverket Svenska Muslimer i Samarbete omfattar majoritet av muslimska organisationer i Sverige. Nu vänder sig nätverket till FN:s rasdiskrimineringskommitté (ICERD) med en rapport som beskriver vad nätverket menar är en hård verklighet som svenska muslimer möter i form av brott mot mänskliga rättigheter.

Nätverket vill bland annat att regeringen ”bör tillsätta en utredning för att ta reda på om och hur de lokala myndigheterna i Forserum misslyckats med att leva upp till sina skyldigheter gentemot den lokala somaliersvenska gruppen, särskilt med avseende på deras rätt till personlig säkerhet, utbildning, effektiva rättsmedel och rätten till religionsfrihet”.

Nätverket tänker på de uppmärksammade händelserna i Forserum i höstas.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

13 Comments

 1. Nu får det väl räcka! Att media svalde alla lögner och skrev löpmeter efter löpmeter grundade på en massa lögner och fabler borde väl räcka för att muslimska intresseorganisationer i sverige borde vara mer än nöjda. Ingen tjänar något på att älta i det här, varken somalierna eller svenskarna i Forserum. Det pratas mycket och ofta om somaliernas rättigheter, men aldrig om deras skyldigheter mot samhället.

  1. Den som känner för det kan ju googla och notera antalet ”hits” vid sökning på ”rättigheter” resp ”skyldigheter” – och förskräckas över skillnaden…
   Att försöka dra detta ärende, en bluff, ett varv till förbättrar inte invandrarnas situation, snarare tvärtom. Något man inom gruppen inte tycks begripa..

 2. Är det något ”flyktingarna” vet redan innan dom kliver över Sveriges gräns så är det vilka rättigheter dom har här. Denna information finns säkerligen att finna på div muslimska hemsidor. Men där står nog inget om skyldigheter, för det gäller bara oss svenskar. Vi får väl också vända oss till FN, för av sittande regering lär vi inte få någon hjälp.

 3. Jag.minns den ljuva tiden, ja som.den var igår, då vi inte ens kunde drömma om att överhuvudtaget ha sådana diskussioner i SVERIGE.
  Fy fan för politikerna som skapat detta helvete. Inser inte svenska folket det , får dom skylla sig själv. Från och med nu blir det bara värre med krav på krav, men inga skyldigheter.
  Vi har faktiskt månghundraåriga kristna traditioner. Jag känner många, men inte en enda som välkomnar eller vill ha hit dom!!!!

 4. Nätverket ”Svenskar mot religiösa vanföreställningar i offentligt sammanhang” vänder sig till FN:s kommitté angående ”Brott mot mänskliga rättigheter och sekulärofobins utbredande”. Jag hoppas vi reder ut teokratins infiltrering av Sveriges samhälle.

 5. ”Nu vänder sig nätverket till FN:s rasdiskrimineringskommitté (ICERD)”. Ja, lycka till, de kan ju börja med att förklara var, hur och när tillbedjaren av den totalitära ideologin islam blev en ny människoras. Kul skämt, men jag tycker att man ska förhålla sig till verkligheten så ofta man kan.

 6. Kan ni påminna mig vilket mus()limskt land som ratificerat FN:s mänskliga rättigheter?

 7. Är islam en ras eller? Jag blir inte klok på vad de vill ha sagt.
  Om religioner är de nya raserna förstår jag att vänstern fortfarande pratar så mycket om ras.

 8. Något av det löjligaste jag läst. Låt muslimerna få veta att de har skyldigheter också! Man kan inte bråka hur mycket som helst utan att ursprungsbefolkningen till sist reagerar. Problemet är att när en svensk reagerar så är det rasism… Pinsamt, hoppas FN skrattar åt denna oseriösa anmälan – muslimerna har det ju bättre i Sverige än i sina hemländer – vad gör de annars här?!

 9. Hur står det till med alla deras skyldigheter då? Vilket buffel och båg från början till slut!

Kommentarer avstängda