Nyheter Vetlanda

Vill ha fler barn i Korsberga

Vetlanda kommun vill ha fler barn till Korsberga. Förskolan som byggs är för stor för dagens antal barn.

Bygget av nya förskolan i Korsberga (ett av tre stora förskolebyggen i kommunen) är snart färdigt. Kommunen hoppas att byggnaderna kan slutbesiktigas om ett par veckor. Därefter ska möbler in och förskolan ska köras igång i februari, hoppas kommunledningen.

Nya förskolan innehåller tre avdelningar och har därmed fler platser än det finns efterfrågan än så länge. Förskolechef Lars-Gunnar Hägglöf välkomnar därför alla föräldrar som söker plats åt sina barn.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Den Kommunala planeringen inom skolans område visar sig än en gång vara undermålig. Beslutsunderlag som presenteras är bristfälligt och kommunens slantar hamnar helt fel. Uppenbart saknas kompetensen. Kanske dags att köpa in extra konsultinsats? Det är ju på det sättet som kommunledningen arbetar!Finns det någon lämplig konsult med koppling till SAS ?
    Vetlandabo

  2. Det verkar vara som att man samlar förskolebarnen i Korsberga och de äldre i Ekenässjön. Det blir ju en väldig segregering men det är väl det politikerna vill ha så har de lite att utreda och åtgärda så de inte blir arbetslösa.

  3. I Korsberga har man en tradition av att driva sociala instutioner ( har funnits flera vårdhem) bara att köra vidare på det.
    Föräldrar som vet det lilla barnets behov väljer vårdnadsbidraget.

Kommentarer avstängda