Eksjö Nyheter

Vill ha mer tid för albanska knarkköpare

Åklagaren vid internationella åklagarkammaren vill ha mer tid för utredning av de fem män som misstänks för grovt narkotikabrott och som efter beslut i Eksjö tingsrätt suttit häktade i en och en halv månad. Huruvida det rör sig om narkotikasmuggling är hemligstämplat men åklagaren har fått nya uppgifter som förändrat utredningen.

Nya uppgifter har framkommit i fallet med de fem män som misstänkts för grovt narkotikabrott. Åklagaren Ulrika Bentelius Egelrud förklarar att nytt utredningsmaterial tillkommit genom förhör med vissa personer. Man har inte heller analyserat färdigt narkotikan.
En av de häktade är boende i Tranås. De övriga saknar adress i Sverige. Utredningen tar tid eftersom förhör tolkas till albanska. Åklagaren har också begärt internationell rättshjälp från Grekland. Vad denna hjälp innebär är sekretessbelagt, enligt uppgifter från Eksjö tingsrätt.
De fem männen är misstänka för att ha köpt ett större parti narkotika den 1a mars i Stockholm eller dess omnejd. Därefter reste männen mot Västerås där de greps. De anhölls samma dag och har sedan den 5e mars suttit häktade i Jönköping.

Utredningen har tagit tid. Ursprungligt datum för åtal var 19e mars men nu begär åklagaren förlängd tid till 2a maj.

Eftersom förundersökningssekretess gäller kan inte tingsrätten uttala sig om fallet gäller narkotikasmuggling eller om fler personer är inblandade. Eftersom åklagarkammaren i Göteborg handhar fallet kan det ha något samröre med brottslighet i  Västergötland eller Halland.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]

[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook