Nyheter Vetlanda

Vill också bygga ny idrottshall i Vetlanda – Tjustkulleförslag på kommunens bord

Vetlanda Arena AB lämnar nu in ett förslag på ny idrottshall i Vetlanda. Hallen skulle komma att byggas vid arenakomplexet Tjustkulle. Förslaget liknar det tidigare Norrgårdsalternativet.

En grupp idrottsföreningar har mer eller mindre fått klart med samarbete med kommunen om en mångmiljonsatstning på en ny idrottshall i anslutning till Norrgårdshallen.
Men nu kommer arenabolaget med ett eget förslag. En ny idrottshall vid Tjustkulle.

Som goda skäl för Tjustkulle-alternativet anger Vetlanda Arena sin erfarenhet av att driva arenor och synergieffekter med de andra befintliga arenorna på platsen.
Liksom Norrgårdsalternativet skulle Tjustkullehallen finansieras genom ett lån från Vetlanda kommun, i Tjustkullefallet på 21 miljoner kronor. Driften skulle finansieras till allra största del genom kommunalt bidrag på knappt 2 miljoner kronor.

Det är dock oklart hur det blir med Tjustkullealternativet eftersom Vetlanda kommun redan kommit långt i samarbetet med Norrgårdsföreträdarna och kommunfullmäktige väntas ta slutgiltigt beslut om bygge i maj.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Hoppas på en rejäl simhall i anslutning till bandy arenan då är det enligt mig ett fulländat sportcenter.

  2. Lena: Nu är det så att Vetlanda kommun står för LÅN till Sapa Arena. Och att det diskuteras ett sådant också till den nya idrottshallen. Det är andra aktörer än Vetlanda som finansierar hallarna även om Vetlanda kommun står för LÅN. Om sedan kommunen får gå in och lösa ett lån är en hypotes. Det vet vi inte i dag. Jag anser att Vetlanda kommun borde satsa på både kulturhus och idrotshallar, men nu har man valt en annan väg.

Kommentarer avstängda