Jönköpings län Nyheter

Vill pröva High Chaparall-mordet i Högsta Domstolen

Den åtalade 37-åringen kan inte tiga sig igenom en hel rättegång och en domstol måste lägga pussel, menar åklagarna i målet High Chaparall-mordet som nu vill att Högsta Domstolen ska ta upp fallet.

37-åringen, med kopplingar till Hells Angels, fälldes i tingsrätten för mord på en 40-årig man på High Chaparalls camping i somras. Han friades dock av hovrätten. Bland annat därför att inga vittnen säger sig ha sett de dödande knivhuggen. Huruvida vittnen skrämts av organiserad brottslighet har debatterats.
Åklagarna menar att även om vittnen inte sett knivhuggen borde hovrätten ha lagt ett pussel och kommit fram till en fällande dom med hjälp av den tekniska bevisningen och övriga vittnesmål.
Åklagarna befarar att det nu blir omöjligt att få någon dömd för mord om det inte finns direkta vittnen och vill därför att Högsta Domstolen prövar fallet.

Åklagarna vänder sig också emot att 37-åringen tigit hela rättegången, både i tingsrätt och hovrätt.
”Han borde kunnat lämna mer konkreta förklaringar till varför hans dna fanns på kniven”, säger chefsåklagare Stefan Edwardsson till Jönköpingsposten och menar att en förklaringsbörda faller på den åtalade.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook