Höglandet

Vill riva hyreshus för att slippa flyktingar


Migrationsverket har gått för långt och skickat för många asylsökande till Uppvidinge kommun. Det anser kommunalrådet Åke Carlsson (c) som nu tänker låta riva hyreshus för att stoppa Migrationsverket.

Migrationsverket har över 700 platser i Uppvidinge kommun som har dryg 9500 invånare. Platserna har ökat trots att kommunen önskat att Migrationsverket skulle minska platserna. Nu tar kommunalrådet till helt nya grepp.
”Det finns bara ett sätt att minska antalet asylplatser: att Uppvidingehus tar beslut om att riva fastigheter och säga upp Migrationsverket som hyresgäst. Om inte bolaget gör det självmant blir det ett ägardirektiv”, säger Åke Carlsson (som nyligen nominerats till en plats i centerns partistyrelse), till Smålandsposten.
Enligt Åke Carlssons beräkningar kan statistiskt sett var 20e asylsökande till Sverige hamna i Uppvidinge.
”Det är inte rimligt”, säger Åke Carlsson till Smp.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

 1. Konstigt resonemang när vi under alla år hört att invandring är lönsam, kanske dags att syna våra styrande i sömmarna.

 2. Stämmer påståendet att svenska regeringen i yttersta nödfall kan beslagta fritidsbostäder för att lösa en bostadskris? Om det stämmer så ska jag riva min sommarstuga vid behov!

 3. Helt rätt Tommy, om man väljer att tro på vår styrande självutnämda elit.
  Alla invandrare är rena vinstlotter!
  Mackan:
  Finns ett förslag från i SOU från1989 och ett från 1993 som möjliggör att staten kan ”i nödfall” ”rekvirera” privata bostäder..
  Vad som är ”nödfall”? Det avgör våra styrande…naturligtvis.
  I ett sådant läge är min privata åsikt att sommarbostäder då ligger mycket illa till, de står tomma och är fullt klara för ev inflyttning..

 4. Uppvidinge har lägre skattekraft än resten av riket (88%), väsentligt högre medelålder och har tappat 25% av sin befolkning på fyra årtionden. Det verkar absolut vettigt att riva hus så att den fina utvecklingen kan få fortsätta.

Kommentarer avstängda