Debatt Opinion

Vill starta moderata handikapprådet

Moderata Handikapprådet ska jag försöka starta i Vetlanda kommun, min egen ideologi är att vi ska ge människor en tydlig samtalspartner om hur vi ska kunna förbättra och förändra för alla funktionshindrade i Vetlanda kommun.

Vi kommer också se oss som ett komplement till alla politiska obundna Handikappföreningar.

Detta Moderata Handikapprådet skulle också bestå av fem olika utskott, utskott 1: Svårt att Höra, utskott 2: Svårt att se, utskott 3: Svårt att röra sig, utskott 4: Svårt tåla vissa ämnen, utskott 5: Svårt att bearbeta, tolka och förmedla information.

Jag vill att våra moderatmedlemmar i Vetlanda kommun som har nån sorts funktionshinder ska ha denna förutsättning, jag tror och vet att dessa personer som lider av nån sorts funktionshinder har många sorters idéer om hur Vetlanda kommun kan bli ännu mer handikappanpassat.

Jag älskar att ge våra medlemmar förtroende och ansvar och jag vill att alla ska ha samma förutsättningar i Vetlanda kommun trots om du lider av nån sorts funktionshinder!

Christian Janér (m)

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

 1. Enligt Jack Andréen så vill du ena alliansen i Vetlanda. Att starta ett moderat handikappråd verkar istället splittrande, eftersom partierna nu är representerade i kommunala handikapprådet tillsammans med funktionshindrades företrädare.
  Nej, bättre får det vara om du skall ena alliansen.

  1. Kjell-Egon Strandh – samma dag gjorde vi kommentarer till ungmoderaten Janérs inlägg om att försöka starta ”moderata handikapprådet”. Du skrev klockan 13:35 och jag klockan 22:26.
   Allianspartiernas ungdomar avser Janér att samverka med för att nå mål som du nu syftar till att jag vill nå. Jag har även läst flertal andra inlägg på temat i medier. Du har vinklat!
   Jag håller med dig om att denna hypotetiskt tänkta plan kan bli mer splittrande än samlande.

   För att belysa det jag kan se som möjlig lösning, – är att allianspartierna söker samverkan med VF och prövar om en återgång till den ordning som råder i Riksdagen men med en förstärkning av VF (de stora vinnarna 2010) då som fullvärdiga i en ny regeringsbildning för Vetlanda. Gruppledarna för (M) och (C) ser jag dock bör bytas ut.
   Du hör till maktblocket som centerpolitiker och drar dig inte från att göra synligt hur du ser på dagens former för att bedriva politik. Hur vill du ha regeringsmakten i vårt Vetlanda?

   Ledande politiker som Klas Håkansson (M) och Gunilla Hjelm (C) tillika kommunalråd, har förmodligen inte nåtts av alliansungdomarnas signaler att de vill ha en alliansregering, de passar frågeställningen.
   Med tre kommunalråd från maktblocket och ett oppositionsråd vägt mot hur jag uppfattar deras ledning av kommunen, ser jag läge för att få en breddad debatt kring det ungdomarna lanserat – de vill arbeta för en alliansregering i Vetlanda.
   Något av de partier som tidigt gör synligt att de agerar för att nå en lösning med borgerlig profil, balanserad ekonomistyrning, förmåga att gasa och bromsa, samt förnya med personer vid nomineringar till nytt kommunfullmäktige i valet 2014 blir mina favoriter.
   Men Kjell-Egon hur står det till – finns det något kvar av vilja att samla alliansen och är det partitopparna i nuvarnade maktblock som ska fortsätta att diktera hur vi ska ha det, med kommunalrådslöner och och inriktning att bedriva politik byggd på särintressen.

 2. Kommentar till ungmoderaten Christian Janérs utspel från i går 13/8, där han som talesman för moderaterna i Vetlanda, ”VILL STARTA MODERATA HANDIKAPPRÅDET. För mig syns det övermodigt att ett enskilt parti som redan har organisationsproblem, nu kan skapa inte mindre än fem utskott, och förvänta effekt från en omfattande organisatorisk insats.

  Partitoppen förväntas komma ut offentligt med kommentarer till Janérs utspel.
  Handikappråd som har som mål att finnas till för moderatmedlemmar är något nytt. Är detta verkligen ett förankrat tidigt utspel från lokla partiorgansiationen inför valet 2014, med förväntan att få fler medlemmar och sympatisörer, eller en lösryckt hypotetiskt tänkt aktivitet skapad av en mycket ung man?
  Nya Moderaternas politik förväntas omfatta alla handikappade oavsett till vilket parti de är röstunderlag.

Kommentarer avstängda