Nässjö Nyheter

Vill stoppa skolprotesterna – Nässjö kommun kan bryta mot lagen

Nu vill oppositionen utreda om Nässjö kommunledning följer skollagen när man förbjuder protester på skolorna mot de planerade nedläggningarna av bland annat Centralskolan.

Nässjö kommun har den här veckan fått ta emot en protestlista mot nedläggningar av skolor i kommunen liksom ett krav på en folkomröstning om nya skolplanen.
Kommunfullmäktigemötet på torsdag kväll kommer troligtvis innehålla en hel del debatt i frågan.
Miljöpartiet med fullmäktigeledamoten Etelka Huber vill nu veta om Nässjö kommun verkligen följer lagen när protester på skolorna stoppas.
”All form av protestaktioner ska stävjas från ledningens håll. Man påstår att man på så sätt ger elever studiero. Och lärare skall inte diskutera situationen med sina elever”, menar Etelka Huber (mp) och undrar hur detta kan stämma överens med skollagens intention att barnen ska lära sig demokratiska värderingar och respekt för mänskliga rättigheter.
Etelka Huber riktar sina frågor till kommunalråd Bo Zander (s) och Leif Ternstedt (s) ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Frågorna ska besvaras på fullmäktiges möte.
Etelka Huber undrar också hur proteststoppet rimmar med den framtagna Vision 2014 där det står att ”det ska finnas tid och rum för en demokratisk process och plats för mänskliga möten”.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Stämmer det att kommunen vill göra om Centralskolan till insatslägenheter känns det ju bara för mycket alltså

  2. Var det inte en politiker från Nässjö som ville stoppa SD från att få åka till Forserum? Kanske gå en kurs i demokrati istället för kurs i hur man hanterar media!

Kommentarer avstängda