Höglandet Jönköping Nässjö Toppnyheter

Villabrand, huset helt övertänt – en person förd till sjukhus

En brand bröt ut i en villa i Ödestugu väster om Malmbäck under tisdagen. Polisen misstänker brott. En man vårdas på sjukhus.
UPPDATERAD: 1322, 1332, 1510, 1636

Strax efter kl 12:30 kom larm in om brand i en villa i Ödestugu.
Branden var kraftig och huset helt övertänt när räddningstjänsten kom fram. Brandmän från Huskvarna, Jönköping, Malmbäck och Norrahammar kämpade mot elden.
”Branden är fullt utvecklad och släckningsarbete pågår”, meddelade Göran Melin, brandingenjör, vid 1330-tiden.

Två personer är bosatta i huset. En av dem, en man, räddades av brandmän och måste föras med ambulans till sjukhus. Den andra befann sig på annan plats när branden bröt ut.

Även ett antal hundar räddades från den brinnande villan där en kennel för hundar bedrivs. Det rör sig om många hundar.
Under senare delen av eftermiddagen kunde räddningstjänsten bekräfta att fyra hundar hittats levande och fyra hundar hittats döda.

Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen mordbrand och brandplatsen kommer att spärras av när släckningsarbetet är slutfört.

UPPDATERING 1635
Vid 1630-tiden hade räddningstjänsten dragit ner på insatsen. Eftersläckningsarbete med en handfull brandmän inblandade pågick och väntades pågå över natten till onsdagen.
Huset blev helt förstört i branden.

UPPDATERING 1755
Den skadade personens hälsostatus har sekretessbelagts.
”Av hänsyn till den drabbade personens integritet kan ingen skadegrad lämnas ut”, meddelade akuten på Ryhov vid 17-tiden.

På sociala medier, en grupp för hundintresserade, lades under tisdagseftermiddagen identiteten på den skadade ut med personuppgifter. Dessa togs senare under eftermiddagen bort.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook