Nässjö Toppnyheter

Villabrand i Nässjö kommun – saknad man återfunnen, huset totalförstört

En brand bröt ut i en villa i sydvästra Nässjö kommun under tidiga tisdagseftermiddagen. En man saknades i flera timmar men hittades under sena eftermiddagen.
UPPDATERAD: 1326, 1330, 1457, 1530, 1717

Larmet kom strax innan kl 1315. Räddningstjänsten, polis och ambulans larmades till villan i Stora Åkerhult strax söder om Malmbäck precis intill Tomtabackens topp (377 m ö h)

När räddningstjänsten kom fram var villan övertänd. Villan totalförstördes.
Räddningstjänsten kunde strax innan kl 1330 börja med att dämpa lågorna och skydda intilliggande byggnader, bl a en ladugård. Avståndet till andra byggnader ska vara några tiotal meter.

UPPDATERINGAR
Polisen har fått kontakt med fastighetsägaren men inte den person som bor i huset. Polisen har fått uppgift om att en man ska bo i det brinnande huset och polisen söker efter mannen.

Polisen har beslutat att spärra av fastigheten för att senare kunna göra en teknisk undersökning för att hitta orsaken till branden, uppgav polisen framåt 1530-tiden. Mannen var då ännu inte återfunnen.

Framåt 17-tiden kom besked från polisen om att den man som bor i huset hittats och mådde efter omständigheterna väl. Han ska inte ha befunnit sig i huset när branden bröt ut.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook