Toppnyheter Vetlanda

Kraftig villabrand i Skirö – spridningsrisk

En brand bröt ut i en villa i Vetlanda kommun under sena torsdagseftermiddagen. Branden har spridit sig till ett garage och hotar en annan villa.

UPPDATERAD: 1717, 1725, 1734, 2058, 2230
Kl 16.49 kom larm om en brand i byggnad på Skirövägen i Skirö i östra Vetlanda kommun. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till huset.

Det handlar om en vara fullt utvecklad brand i en villa. När räddningstjänsten kom fram hade en person som var i huset fått hjälp ut. Personen, en kvinna måste föras till sjukhus med rökskador.

Det rådde spridningsrisk till en intilliggande villa och branden i villan hade också spridits till garaget vid räddningstjänstens framkomst.

Räddningsstyrkor från Vetlanda, Korsberga, Kvillsfors och Farstorp arbetade på platsen, sammanlagt ca 20 brandmän. De kämpade både för att släcka elden och för att stoppa spridningen.

UPPDATERING
Efter kl 20 var branden under kontroll och ingen spridningsrisk förelåg längre. Släckningsarbetet fortsätter dock och det brinner fortfarande i byggnaden.
Släckningsinsatsen inklusive eftersläckning väntas pågå fram till fredagsmorgonen.

UPPDATERING 2130
Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. Området kring brandplatsen kommer att spärras av så fort det är möjligt. När brandplatsen är möjlig att beträda kommer sedan en kriminalteknisk undersökning att genomföras för att utreda brandorsaken.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook