Ydre

Villainbrotten har ökat i sommar

Polisen i Ydre konstaterar i en analys på facebook inför hösten att sommaren varit förhållandevis lugn i Ydre och Kinda kommuner.

Däremot har antalet villainbrott ökat. Det handlar både om försök till stöld i hus såväl som fullbordade inbrott.
Polisen uppmanar nu därför Ydrebor att ordna med husvakt om man reser bort. Vakterna ska se till att tömma postlåda, klippa gräsmatta, hänga ut tvätt etc. Lämna lampor påslagna är också ett tips.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Visst blir man förundrad över polisens väl avvägda tips. Tänk att man med tre års högskolestudier och sedan en hel hög av år i tjänsten som gjort att man klättrat på karriärstegen i en myndighet som skall skydda våra medborgare ger tipset att man ska skaffa sig en husvakt. Ok jag ska fråga mina grannar om dom har lust att titta till våran villa mellan 23:00 och 05:00. Hoppas bara att mina grannar inte frågar mig för då j-la sover jag. Vill man veta om nån går in i sitt hus så är det inte svårare än att skaffa sig ett larm. Går TVn sönder tror jag det tar ett dygn innan det står en ny i vardagsrummet för runt 10 000. Men att skydda sitt hem för 4-5000 sitter långt inne hos folk. Då så skyll er själva.

Kommentarer avstängda