Nyheter

Villatjyvar i Tranås greps tack vare vittnen

Många villainbrott förblir ouppklarade – men ett inbrott i Tranås under tisdagen knäcktes tack vare vittnens hjälp. Med områdespolisers hjälp och personkännedom kunde minst en person identifieras. Han greps i sin bostad.

Efter husrannsakan kunde man också hitta gods som hörde hemma i den ”gästade” villan. På platsen fanns ytterligare två män som fick följa med till Eksjö för närmare förhör.

”Ett exempel på lyckat samarbete mellan polis och vittnen”, konstaterade Lars-Gunnar Rydholm, kommissarie och vakthavande befäl i Jönköping.

I området hade man ytterligare två villainbrott, ett i Tranås, ett i Sunnhultsbrunn. I dessa båda fall söker man gärningsmännen.

I Jönköping kom villaägaren hem medan gärningsmännen fortfarande fanns på plats men de flydde naturlivgtvis huvudstupa. Stort polispådrag med hund följde men det var resultatlöst. Så var fallet också vid ett annat inbrott, uppenbarligen alldeles färskt, eftersom det inte hunnit bli kallt i huset trots att fönstret stod öppet.

Inte heller där gav polisinsatsen något omedelbart resultat.

Det är dock inte bara villainbrotten som ger polisen jobb. På Höglandzsjukhuset i Eksjö har en skulptur stulits och i Mariannelund har trädgårdsskulpturer stulits eller vandaliserats – allt för metallens skull.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook