Jönköping

Ville titta på tv – riskerar skadestånd på 59,4 miljoner kr

Åklagaren har väckt åtal mot fyra personer som bor i Jönköping för brott mot lagen om förbud beträffande viss avkodningsutrustning.

Jönköpings tingsrätt beslutade i juni 2015 om kvarstad med 59 400 000 kr på egendom som tillhörde en person i Jönköping som var skäligen misstänkt för brott mot lagen om förbud beträffande viss avkodningsutrustning. Kvarstaden skulle täcka skadeståndsanspråk som kunde komma att väckas mot mannen med anledning av brott mot lagen.

Åklagaren har nu väckt åtal i målet. Åklagaren har väckt åtal mot fyra personer som bor i Jönköping för brott mot lagen om förbud beträffande viss avkodningsutrustning. Enligt åtalet har tre av de åtalade personerna bl.a. distribuerat, sålt, installerat och underhållit avkodningsutrustning i syfte att göra TV-sändningar tillgängliga utan godkännande. Enligt åtalet har 1 337 användare beretts tillgång till ComHems TV-sändningar, 590 användare beretts tillgång till Canal Digitals TV-sändningar och 590 användare tillgång till Viasats TV-sändingar. Den fjärde personen har åtalats för att för privat bruk använt avkodningsutrustning utan godkännande.

Huvudförhandling i målet äger rum i Jönköpings tingsrätt den 30 maj-3 juni

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook