Aneby Höglandet Nässjö Tranås

Vuxna sommarjobbar också – Arbetsmarknaden hårdare på Höglandet


En allt hårdare arbetsmarknad på Höglandet för sommarjobbare. Försämrade villkor och vuxna som också vill sommarjobba, konstaterar LO.
UPPDATERAD: 1110, 1045

LOs s k sommarjobbskampanj besöker under tisdagen Tranås, Aneby och Nässjö. Under onsdagen besöktes Sävsjö, Vetlanda och Eksjö.
Med LOs sommarkampanj är tanken till att informera sommarjobbande ungdomar om deras rättigheter och skyldigheter på jobbet.

– Det märks att klimatet på arbetsmarknaden har blivit hårdare för sommarjobbare. I LO-distriktet i Småland och Blekinge möter vi runt 10 000 unga varje sommar. Många berättar om att det inte bara är svårt att hitta ett sommarjobb, det är även svårt att veta vad man ska tänka på för att inte råka illa ut. Det är inte längre bara gymnasieungdomar som sommarjobbar utan även vuxna arbetslösa ser sin chans att få in en fot på arbetsmarknaden under semestertiderna, så konkurrensen om jobben är stor och då är det ofta villkoren för jobben som får stryka på foten, säger LO-distriktets ungsekreterare, Vetlandabon Madelene Kohut, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook