Witalabostäder chockhöjer hyran | Höglandsnytt
Ekonomi Vetlanda

Witalabostäder chockhöjer hyran


[adrotate banner=”27″]
Vetlandas kommunala bostadsbolag Witalabostäder behöver mer pengar och vill höja hyran med fyra procent nästa år.

Bostadsbolaget har ökat avskrivningarna på sina fastigheter och tidigarelagt underhåll och behöver högre intäkter.
”Det är förvånansvärt att bostadsföretaget begär en sådan stor ökning som fyra procent på nuvarande hyror. I dagens läge med mycket låga räntekostnader, låg prisutveckling och en mycket gynnsam uthyrningssituation hade det funnits en förhoppning om ett betydligt mer realistiskt höjningskrav”, säger Brigitte Widell, Hyresgästföreningens förhandlare.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Kan tilläggas att detta hyresbolag kräver sina hyresgäster en betalning på 80/månaden om dom vill byta ut sina gamla slitna köksluckor från -80 talet !! Att detta avtal på att hyresgäster ska betala en förslitningsdetalj har förhandlats fram med hyresgästföreningen är skandal. I mitt fall så skulle mina luckor vara värda 16.320 :- om jag skulle debiterats detta i 17 år, prata om smyghöjning

  2. Det är bra att Witalabostäder äntligen har bestämt sig för att hyresgästerna skall betala en hyra som ligger i linje med de drift- och underhållskostnader som finns på bostadsbeståndet. Det har villaägare gjort i alla tider genom att de själva köper färg, brädor och spik som åtgår för att hålla huset i gott skick.

    Det är välkännt att tidigare företagsledningar och styrelser i Witalabostäder har misskött underhållet i bostadbeståndet. De har helt enkelt varit tvungna till detta eftersom hyresgästföreningen inte vill förstå att byggnader behöver underhållas för att de inte skall förfalla. Med andra ord en chockhöjninge är nödvändig för att hyresgästerna skall få slippa bo i ruckel.

    1. Rent skitsnack !! Att underhåll och löpande rep misskötts under många år till viss del kan jag hålla med om. Men att du anser att det är hyresgästernas sak att godta en ”chockhöjning pga fastighetsbolagets flathet i löpande underhåll är absurt ju. Och vad i He””te har villaägares underhålls kostnader för sitt EGET boende med att detta att göra !?

      Ha det så gott i din färdigamorterade villa.

Kommentarer avstängda