Nyheter Vetlanda

Witalabostäders ordförande nedröstad – ville bli vd

Kommunala bostadsbolaget Witalabostäders ordförande fick inte bli vd också. Han röstades ned av de andra i styrelsen.

Witalabostäders vd Ulf Neuhaus sade upp sig i veckan och bolaget måste hitta en lösning för vd-posten.
Styrelseordförande Peter Sjöbladhs (m) förslag var att han själv skulle axla rollen som vd och samtidigt sitta kvar som styrelseordförande, en kombination som är ytterst ovanlig i Sverige men förekommer utomlands.
Men det gick inte. Enligt uppgifter till Höglandsnytt satte sig en bred majoritet av (den politiskt tillsatta) styrelsen sig emot förslaget på det extrainsatta styrelsemötet i tisdags.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

8 Comments

 1. Enligt bolagets ägardirektiv ska samråd ske med kommunstyrelsens presidium, kommunchef och VD för moderbolaget innan VD utses.

  Ingemar Sturesson

 2. Ja det är inte bra att blanda Äpplen o Päron! Det räcker med ett ”Päron” som Ordförande och ett Äpple som VD för Witalabostäder…

 3. Ingemar Sturesson har helt rätt! Detta är en av anledningarna till att jag omedelbart ensam reserverade mig mot beslutet mot en övrigt helt enig styrelse.
  I övrigt får kommentarer och sanningen som jag ser det vänta tills protokoll är justerat i vederbörligt ordning.

  Peter Sjöbladh

 4. Withala styrelsen har hela tiden haft för avsikt att i samråd med ägarna annonsera efter en ny VD självklart så gäller ägardirektiven och tillsättningen är icke något som styrelsen handhar utan sker av ägaren i samråd. Detta har styrelsen haft klart för sig hela tiden. Detta självklara trodde vi att ordförande kände till och förhöll sig till vi har inte haft något annat i tanken. Detta är den enda sanningen.
  Arne Ahlgren Vice ordf. Och Nicklas Hugosson ersättare

 5. Peter Sjöblad förstår inte att han avslöjar sig själv – reservationen har helt andra motiv än de han här gett uttryck för. Hans avledande manövrer är ojusta tag mot, – som väl är en enig styrelse – som lovvärt sätter maktmänniskan Sjöblad på plats.
  Hade Sturesson varit konsekvent och sett på helheten, då borde han även lyft till debatt och opinionsbildning att moderbolaget Vetlanda Stadshus – snart nog tvingas se till att byta ut/avsätta Sjöblad som ledare för bostadsboalget.
  Det blir mer och mer påtagligt att Sjöblads förtroendekapital rasar – nu har han 6 ledamöter (hela styrelsen) mot sig – för hans okvalificerade arbetsmetoder och naiva sätt att köra fram lösningar med ny fastighetschef som har till uppgift att avlasta VD – som han tänker sig, – att ny VD skulle vara han själv.
  Moderbolagets styrelse för Vetlanda Stadshus består av våra toppade politiker. Ni kan inte passa längre, på nära håll ger ni akt på ett spel som inte kan hålla länge till.

  Han kallar till extra styreslemöte utan att fullgöra sin plikt som ordf att förhandla med sina överordnade om tillsättning av ny VD. Förbereda ärende på korrekt sätt och förelägga styrelsen förslag som är förankrade där de ska förankras.
  Det kan inte förvåna någon att styrelsen fått nog av Sjöblad och borde dessutom ta initiativ för att med kraftfulla tag syna de rörelser som förekommer med riktning mot Ramkvillaboende politiker och chefstjänstemannen som tillika är koncernchef – VD i Vetlanda Stadshus.

 6. Intressant och klarläggande kommentar från er övriga i styrelsen! Sanningen är viktigare än ordförandens uppenbara efterkonstruktioner! Fult försök! Vore nog dags för självrannsakan !

 7. Det har särskilt värde när vice ordf. Arne Ahlgren och ledamoten Nicklas Hugosson bemöter sin ordf. i bostadsbolagets styrelse Peter Sjöbladh med avslöjande hur han spelar sin roll och tror sig opåtalat kunna lämna missvisande information.
  Förtroendet för Sjöbladh (m) dalar när han agerar med egointressen på redovisat sätt.
  Ingemar Sturessons kommentar kunde även omfattat synpunkter på beslutsordningen.
  Kan det vara förenligt med god sed att Sjöbladh deltar i beslut som gäller honom personligen?
  Sjöbladh reserverade sig när han inte fick det som han ville. När yrkanden blir synliga kan finnas ännu mera att lyfta fram i ljuset från omröstningen, där Sjöbladh förlorade med 6-1.

 8. Peter Sjöbladh: Vi behöver inte vänta på sanningen. Den fick vi av övriga styrelseledamöter.

Kommentarer avstängda