Ekonomi Nyheter Sävsjö

Fastighetsstriden i Sävsjö går vidare – ”herremansfasoner”

Striden mellan Sävsjöföretagaren Roy Gustafsson och kommunalrådet Stefan Gustafssoon (kd) går vidare. Roy Gustafsson anklagar kommunledningen för ”herremansfasoner” i samband med ombyggnaden av kommunhuscafeterian.

I SR Jönköping går Roy Gustafsson ut och menar att Stefan Gustafsson ljugit och tagit tillbaka ett löfte om att hyra lokaler i Stadshotellet som Roy Gustafsson köpte efter hotellverksamhetens konkurs. Händelsen inträffade i mars och sedan dess har läget blivit mer och mer infekterat, inte minst efter diskussionerna kring Pressbyrån som Roy Gustafsson också köpt.
”Märkligt agerande att köpa stora fastigheter centralt i kommunen och sedan anklaga mig för att ljuga när kommunen inte i efterhand hyr dessa”, kommenterar Stefan Gustafsson på Twitter idag torsdag.
Konflikten mellan de båda Gustafsson går dock tillbaka ett par år i tiden i samband med andra företagsetableringar och kommunala åtaganden.
Senaste utspelet i fastighetsstriden handlar om Pressbyråns omvandling till resecentrum och kommunens ombyggnad av sin cafeteria i kommunhuset, en satsning på 400 000 kronor. En kostnad som Roy Gustafsson vänder sig emot eftersom kommunen inte anser sig ha råd med ett par hundra tusen i hyra i Pressbyrån.
”Märkligt när man säger att det inte finns några pengar så bygger man om. Det är gamla herremansfasoner, pöbeln får stå ute och frysa, kommunledningen sitter inne och dricker kaffe”, säger Roy Gustafsson.

Av: Henrik Simonsen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

14 Comments

 1. Vem vill hyra en barack för 280.000 kr om året? Till och med Kommunen fattar det och det hör ju inte till vanligheten.

 2. Efter att ha haft en hel del med Roy att göra så förstår jag att kommunen inte vill hyra. Han tror att samhället ska bekosta fastighetsköpen genom hyresintäkter från kommunen och det offentliga. Det känns igen ty så arbetar en moderat affärsman. Nej stå på er i kommunen.! Instämmer i Peters resonemang. Om någon skulle betala Roy 280.000 kr varje år för hyra av en barack så borde nog vederbörande sättas under förmyndare med omedelbar verkan. Bra Stefan Gustafsson ! Räds inga skrämselskott från en som försöker sko sig på samhällets bekostnad! Ni ska absolut aldrig följa vetvilliga idéer från en som driver ”herremansfasoner”.

 3. Vilken tur att Roy med egna medel hann ”fixa till” stadsbilden en aning, istället för att skylta med förfallna och övergivna byggnader då Ingvar Hedlund kom på besök.
  Jag med många kommuninvånare som läste tidningen igår, speciellt vi som jobbar kommunalt på ”golvet”, har svårt att förstå hur man tänker, Stefan Gustafsson.
  I ena änden skall det sparas, jag tänker främst på inom vård och skola. Undrar hur man som människa, och dessutom kristdemokrat kan sitta bekvämt på de nya stolarna i caféterian, när ”Olle, 11” skulle behöva en extra resurs i skolan för att han har läs och skrivsvårigheter.
  Ni är pinsamma och borde vara fulla med skam och ånger!
  Snart byggs väl hela kommunhuset ut med alla dessa chefer, mellanchefer, assistenter samt assistenternas assistenter. Då skulle det ju passa att hyra en våning i stadshotellet…

 4. Sävsjö kommun har dålig ekonomi……
  Dock kan kommunenens höga herrar satsa 400.000 på ett befintligt kaffe i kommunhuset.
  Låt Stefan Gustafsson och hans gäng dricka sitt kaffe i ett lunchrum som alla andra arbetare får göra…

 5. Byt ut kommunledningen och kommunalrådet, de borde arbeta i stället för fika.
  400.000 låter orimligt att bygga om. Lite färg kostar några tusenlappar kommunledningen kan ju måla då skulle de kunna göra någon nytta för en gång skull

  1. Tyvärr hjälper det inte att byta ut kommunledning och kommunalråd.När politiker hamnar i kommunhuset så blir de maktgalna och översittare,vem man än är verkar det som. De lever helt i en annan värld än oss ”vanliga kommuninnevånare”.

 6. Nu börjar kommentarerna nå sandlådan. Tror nog båda parter kan se klart på uppkommen diskussion. Självklart vill alla i Sävsjö ha ett resecentrum att köpa biljetter , värma sig när vädret kräver det( ganska ofta i vårt land ) och kanske ta en fika. Så skärp er nu och se vad ni tillsammans kan skapa här i vår fina stad.

  Trevlig kväll!

 7. Nu börjar kommentarerna nå sandlådan. Tror nog båda parter kan se klart på uppkommen diskussion. Självklart vill alla i Sävsjö ha ett resecentrum att köpa biljetter , värma sig när vädret kräver det( ganska ofta i vårt land ) och kanske ta en fika. Så skärp er nu och se vad ni tillsammans kan skapa här i vår fina stad.
  Trevlig kväll !

 8. Nu börjar kommentarerna nå sandlådan. Tror nog båda parter kan se klart på uppkommen diskussion. Självklart vill alla i Sävsjö ha ett resecentrum att köpa biljetter , värma sig när vädret kräver det( ganska ofta i vårt land ) och kanske ta en fika. Så skärp er nu och se vad ni tillsammans kan skapa här i vår fina stad.

 9. Nu börjar kommentarerna nå sandlådan. Tror nog båda parter kan se klart på uppkommen diskussion. Självklart vill alla i Sävsjö ha ett resecentrum att köpa biljetter , värma sig när vädret kräver det( ganska ofta i vårt land ) och kanske ta en fika. Så skärp er nu och se vad ni tillsammans kan skapa här i vår fina stad.
  Man ska inte underskatta iniativ från medborgare oavsett från vem det kommer ifrån .

 10. Hallå ! Nu börjar hela frågan hamna i sandlådan . Visst ska vi i kommunen vara glada att ngn investerar sina pengar i Sävsjö . När tidigare ägare förlorade Posten till ICA var det ingen i kommunen som gav ägaren ngn hand för att bevara det som då sågs som ett Resecentrum. Om inte nämnda Roy köpt och snyggat hade fastigheten stått och förfallit lika illa som Stadshotellet gjorde. Gick en gång in och kollade läget på ”Hotellet” , såg ut som ett knarkarnäste i en sömnig storstad. Nä, kommunen ska se Roy som en engagera medborgare som är mån om sina affärer,men även att Sävsjö ska må bra . I dessa hårda ekonomiska tider är nog ett Resecentrum för resenärer viktigare än ett café . Sätt er ner och red ut denna fråga! Må väl !

 11. Tror inte Roy missunnar dig och dina kollegor en bra arbetsmiljö. Det är ju inte fråga om att ni inte ska ha en bra lunch o fika lokal, utan hur förvaltas våra skattepengar. Om vi nu har så ont om medel, så kanske vi måste titta på om nuvarande sköter vår kommun på ett bra sätt . Om så är fallet så får vi väl göra som Eksjö och höja skatten så att de kan få tillräckligt med resurser. Jag tror alla är beredda på detta om vi får det vi behöver.

 12. Lena. Du tror inte det finns fler lunchrum som personal bett om skulle vara med funktionellt och trevligt? Då får man till svar att det inte finns pengar. Det finns arbetsgrupper som inte ens har ett eget rum att ta sig en kopp kaffe i. Tack för tipset att det skulle gälla arbetsmiljön! Då finns det lite att arbeta på ute på våra arbetsplatser i kommunen, hoppas det finns pengar till ALLA och inte bara en del i en sådan vilktig fråga!

 13. Finns det Café i Kommunalhuset låter trevligt bott i Sävsjö i 3 år utan att vetat om detta
  Måste. Testas
  Kanske går det sälja biljetter där är ju nära stationen
  Och renovera cafeterian är ju bara bra för man får väl in hyresintäkter från dem som driver cafét?
  Gör reklam för. Cafeterian så. Alla känner till det b
  Vi syns där på måndag.

Kommentarer avstängda