Nässjö Nyheter

Forserum: kläder avslitna, våldtäktshot, jagade med motorcykel

Under tisdagens möte mellan muslimska organisationer och polis och skola i Forserum dök nya uppgifter upp om förföljelser mot somalier. Bland annat ska flickor fått sjalar avslitna och kvinnor bespottats. En kvinna måste hälla mjölk på sig ”för att bli vit”.

Uppgifterna har delgetts Svt efter mötet under tisdagen av bland andra Rashid Musa ordf för Muslimska mänskliga rättighetskommittén
Bland annat ska flickor ha blivit jagade med motorcykel och hotade med våldtäkt på väg till skolan.
Vice kommunalråd Anders Karlsson var förra veckan osäker på om förföljelserna verkligen handlade om rasism. Nu är läget annorlunda.
”Vi ser helt klart rasismi det här och har rasism runt om i samhället, säger han till Svt.

Varför inte fler polisanmälningar inte upprättats tror polisen och företrädare för kommunen kan bero på språkförbistring.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

6 Comments

 1. Självklart inte alls ok om uppgifterna stämmer. Men jag undrar varför inte media frågar de svenska ungdomarna om vad somalier på orten utsatt dem för. Eller är det bara svenskarna som får lyftas fram som de enda ondskefulla i Forserum? Jag önskar att åtminstone någon tidning vågade skriva lite mer nyanserat om Forserum.

 2. Detta låter helt otroligt, och om det låter otroligt brukar det vara så också.

 3. Ja, du ”Svensken” att någon tidning vågar skriva lite mer nyanserat
  om Forserum det kommer nog aldrig att hända

 4. Tillåt mig ifrågasätta uppgifterna från ”Muslimska mänskliga rättighetskommittén”. Det är en kontroversiell organisation som försvarar såväl islamister som diktatorer som Robert Mugabe. Googla dem gärna.

 5. Det tragiska är att om någon kröker ett hår på t ex en somalier som råkar fått fristad i Sverige så är det DIREKT tydligen frågan om ett ”hatbrott”.

  Men att speciellt män från mellanöstern och Afrika(t ex Somalia) är överrepresenterade i brottsstatistiken och då främst kanske våldtäkter där dessutom majoriteten är etniskt svenska kvinnor så hörs inte ett jvla skit!

  Jag blir så arg då svenskar kan våldtas, rånas och misshandlas utan att ha gjort något fel och det dessutom då av just de som svenskarna räddat då det är DERAS skattepengar som fått hit dem och sedan kommer försörja dem i 7-11 år då det tar så lång tid för analfabetiska somalier att komma ut i arbetslivet.

  Jag är ganska storvuxen men till och med jag är rädd att gå ute sent på natten nu för tiden. Min tjej skulle aldrig få gå hem ensam från en utekväll heller! Detta är en tragedi som gör Sverige fattigare för varje dag som går eftersom allt som rör otrygghet och brott för med sig enorma kostnader för samhället!

Kommentarer avstängda