Lägenhet full med stöldgods | Höglandsnytt
Småland

Lägenhet full med stöldgods


Två män sitter sedan i tisdags anhållna hos polisen i Växjö för häleri efter att stora mängder stöldgods hittats i deras lägenhet som hyrs av Migrationsverket.

I en av Migrationsverkets lägenheter i Alvesta hittade polisen vid en husrannsakan nyligen mängder av stöldgods som stulits den senaste månaden.
Två män boende i lägenheten har anhållits misstänkt för häleri, en 61-åring och en 31-åring som enligt Kronobergspolisen är tillfälligt boende i Alvesta.
Båda männen nekar till brott.
Övriga boende i lägenheten greps redan i april misstänkta för en rad fickstölder, den gången i Kalmar län.
”Vi misstänker att de ägnar en stor del av sin vakna tid åt att begå brott”, säger Kronobergspolisens kriminalinspektör Carl-Gustaf Rask till Smålandsposten och berättar att man nu bland stöldgodset i lägenheten funnit ett tjog par jeans stulna bland annat på H&M, datorer, medaljer och smycken.

Männen misstänks för inbrott i villor, stölder i affärer och fickstölder från privatpersoner. Stölder kan ha skett i Jönköpings län.
Polisen har stora förhoppningar om att återbörda en del av stöldgodset till sina ägare och lösa brotten.

UPPDATERING
De båda män som suttit anhållna misstänkta för stöld alternativt häleri efter att polisen hittat stöldgods i männens Migrationsverkslägenhet i Alvesta har frigivits, meddelar Kronobergspolisen idag torsdag.
Utredningen mot männen fortsätter dock.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

  1. Undrar vad det är för sorts krig och terror dom har flytt ifrån eftersom dom inte verkar vara oroliga för att bli tillbakaskickade. Eller utgår dom från att risken är obefintlig.

  2. Och jag har förhoppning om att dessa personer genast skickas tillbaka dit där dom kommer ifrån. Fast mina förhoppningar är inte så stora, tyvärr verkar det vara så att när dom väl passerat sveriges gräns så blir dessa kriminella personer här för gott. Och detta kan vi tacka sittande regering för.

  3. Det märkliga är att de här personerna som tidigare har gripits för omfattande fickstölder fortfarande är kvar i migrationsverkets boende. Gäller inte svensk lag för alla som vistas inom landets gränser.

    1. Den nya svenska adeln har helt andra regler att följa, tror inte att dom här herrara någonsin kommer bli lyckliga arbetande skattebetalare.

  4. Nej svensk lag gäller inte invandrare dom får ju göra precis som dom vill utan konsekvenser, hur svårt är det och skicka tillbaka dom bara ? Sverige i ett nötskal !

Kommentarer avstängda