Höglandet

Mord på asylboende

En kvinna har idag söndag eftermiddag hittats död på ett asylboende i Mariannelund. Polisen misstänker att kvinnan mördats.En man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för mordet. Kvinnans barn, ett litet barn, har omhändertagits av sociala myndigheterna

UPPDATERAD: 16:41, 16:48, 16:59, 17:05, 18:07, 20:03, 21:10
Larm kom under tidiga eftermiddagen om en allvarligt skadad kvinna. Polisen skickades vid 13:30-tiden till asylboendet. Det blev ett stort pådrag med minst sex olika polispatrull och därtill ett par ambulanser och räddningstjänst.
När polis kom till platsen visade det sig att det var en kvinna i 25-årsåldern som anträffats avliden i ett bostadsrum på Solhöjdens asylboende i östra Mariannelund, ett f d pensionat.

Omständigheter och fynd på platsen gör att misstanke finns att hon är bragd om livet, uppger polisens vakthavande befäl Mikael Ehne vid 16-tiden.
Kvinnan är inte identifierad. Det är dock klart att det inte är någon anställd på boendet.
”Vi tror att hon bor på boendet”, säger Mikael Ehne till Höglandsnytt.
Platsen är avspärrad eftersom tekniker och rättsläkare är kallade till platsen i syfte att göra en brottsplatsundersökning. Hur kvinnan skulle ha bragts om livet är ännu oklart. Polisen lägger locket på om det. Tekniker är på väg från Linköping under kvällen.

En person är hämtad till förhör, det är oklart om den personer är misstänkt för mordet. Klart är dock att personen som sitter i förhör är en man i 25-årsåldern.
”Personen är intressant i utredningen. Vi kommenterar inte misstankegraden”, säger Mikael Ehne som inte heller vill gå in på om något mordvapen tagits i beslag.
Förundersökningen är dock (ännu) inte åklagarledd.

Förhör hålls också med vittnen som kan tänkas lämna uppgifter och har uppehållit sig på platsen.
”Vi jobbar intensivt med att sammanställa förhör”, säger Mikael Ehne.

UPPDATERING

Sedan 17:30-tiden befinner sig tekniker från Östergötland på plats för en brottsplatsundersökning.

UPPDATERING 2
Vid 18:30-tiden meddelar polisen att personen som hämtats till förhör är en man i 25-årsåldern. Han är misstänkt för att ha mördat kvinnan som är en 22-årig kvinna boende på asylboendet. Enligt uppgifter till Höglandsnytt var mannen och kvinnan gifta.
Under kvällen efter inledande förhör har 25-åringen anhållits av jourinkallad åklagare. Manne är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

UPPDATERING 3

Fortfarande vid 20-tiden pågår den tekniska undersökningen på brottsplatsen, enligt uppgifter från polisen. Det är oklart hur länge avspärrningarna blir kvar. Migrationsverket har personal på plats för att undersöka läget och möjligtvis flytta på asylsökande som inte kan bo i lokalerna.
Polisen vill inte gå in på mordoffrets och den misstänktes relation.
”Han är bosatt på boendet. Hon är bragd om livet, det är klart”, säger polisens presstalesman Lars Johansson.
Polisen kan också bekräfta att ett litet barn, barn till den mördade kvinnan, omhändertagits av de sociala myndigheterna.
Vakter från Securitas har också anlänt för ökad bevakning av asylboendet.
Hur polisen ser på säkerhetsläget för asylboendet och Mariannelund är ännu oklart.
Detta är andra gången på 4,5 år som grova våldsbrott begås på asylboenden i Mariannelund.
LÄS MER: Gruppvåldtäktsmännen skrattar, ler och skämtar
LÄS MER: Åtalad för gruppvåldtäkten får 130000 kronor i skadestånd

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook