Bo Zander (s): Kan bli positivt för Forserum

Nässjö kommuns kommunalråd Bo Zander (s) är orolig för bilden av Forserum men är övertygad om att fackeltåget i fredags kväll till slut kommer gynna Forserum och stärka samhället.

Bo Zander deltog i fredagskvällens fackeltåg till stöd för de förföljda somalierna och emot rasism.
Bilden av Forserum har solkats den senaste veckan genom den uppmärksamhet som trakasserierna av somalier rönt i riksmedia.
Uppmärksamheten har nått till regeringsnivå där integrationsminister Erik Ullenhag (fp) har tagit upp rasismen i Forserum.
Samtidigt är det dock fastställt att en överväldigande majoritet av Forserumsborna inte står bakom angreppen på de etniska somalierna.
Bo Zander är därför orolig att Forserum kan komma att få en stämpel på sig.
”Därför får man se till att tvätta bort den. Om det är så att det blir många här i kväll får inte Forserum någon stämpel av att vara nåt eländes ställe”, säger han i en intervju med Höglandsnytt och han tror att Forserum kan komma stärkt ur krisen.
Hör en del av intervjun på Höglandsnytt TV.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Bo Zander (s): Kan bli positivt för Forserum”

  1. Profilbild för anonym forserumare
    anonym forserumare

    I forserum handlar det om att dessa ungdomar har haft problem under en länge tid. De har uttryckt sin frustration på olika sätt, innan somalierna fick känna av det så var det forserumsborna oavsett nationalitet som var utsatta, personer, lokaler och områden. Att man inte lyckats få bukt på ungdomarna vid ett tidigare skedde är orsaken till detta. Hade det inte varit så att somalierna funnits i forserum hade detta ändå skett i någonform, tro inget annat. Men media pådraget hade uteblivit. 
    Sedan kan vi diskutera hur man från kommunenshåll hanterat situationen med att placera 100-200 invandrare i ett litet samhälle som forserum..för den lämnar mycket över att önska. Men det är en debatt som ingen verkar tycks är värt att tala om

  2. Profilbild för Cleven
    Cleven

    Varför inte ge de svenska ungdomarna samma möjligheter som invandrarna till egen bostad samt egen försörjning. Varför inte betald språkutbildning, t.ex. arabiska,som kommer att vara nödvändigt inom en snar framtid.

  3. Profilbild för Jocke
    Jocke

    Du säger det så rätt Anonym Forserumare. Men helt plötsligt finner man en ”förklaring”. Så tragiskt!